Pages

Thursday, December 29, 2011

Wedding Preparation : Catering

wah wah wah..title taknak ngalah kan? (en tunang mesti buat muka nak-jugak-buat-blog-kahwin-kan). lelaki kan, dia tak pernah nak faham perasaan perempuan yang suka sharing tau. walaupun takde orang baca, but writing (typing) here, dah macam sharing. so biar la kan.

anyway, bila baca blog bride-to-be (b2b), macam best jer, ada yang sangat detail siap letak gambar cantik dslr (homaigodd dslr i kena curi!!!) kan. gigih betul.sebenarnya my wedding preparation dah 70% complete, tapi baru gedik nak cerita kenapa?muahaha..saje suka-suka. bosan sebab takde keja kat ofis (update blog kat ofis teruk betul perangai).

ok first. i nak cerita pasal CATERING. i tau ramai je yang susah hati pasal caterer. sedap ke masaknya. lazat ke. macam-macam la. even kalau i datang wedding orang pun, food la yang paling wajib jadi topik perbualan. selalu kalau nak discuss pasal wedding food mestilah dengan encik tunang. dia dengan i memang suka makan, dan kuat makan. so siapa makanan sedap dan tak sedap, kitorang la food critics tak berbayar tu.muahahaha..bak kata kitorang; majlis perkahwinan yang berjaya mestilah bermula dari makanan yang sedap *cakap gaya-gaya dato fadzilah kamsah*

makanan wajib untuk majlis perkahwinan ialah..jeng jeng jeng... AYAM MASAK MERAH. wehh, kalau takde ayam masak merah ni, memang bukan majlis perkahwinan la. ayam masak merah ni lah yang jadi penyeri majlis korang tau. lagi-lagi kalau ayam dia lembut, dan kuah masak merah tu cukup pedas, cukup rasa. ayam masak merah ni tak sama dengan ayam goreng bercili ke ape. itu tak sedap. tak sesuai. so makesure ada tau ayam masak merah dalam menu perkahwinan korang.

menu perkahwinan i, i tak tau full menu dia apa sebab i ni bangsa tak kisah sangat tapi i dah cakap kat mama awal-awal (sebelum bertunang lagi..hihi) ayam masak merah wajib ada. kalau i pegi rumah orang kahwin, i selalu amik nasi dengan ayam masak merah je (yeke b?). takde la nak amik kari ke ape ke ( are u sure?). so boleh bayangkan tak kalau takde ayam masak merah?menggagau i cari lauk tau. kesian kan?? tak baik susahkan tetamu taww...;p

*siapa tak boleh beza ayam goreng bercili dengan ayam masak merah sila google okay*

so anyway, untuk area klang valley dan selangor boleh lah food testing atau order kat:

DAPUR EMAS CATERING

Contact Person :
1. Azman Bin Ahmad ( 017-8884174 )
2. Sariah Binti Yatim ( 012-6112174 )

Website:
1.http://www.dapuremas.com.my/

Email:
1. dapuremas@yahoo.com

Kalau ade majlis keraian ke, family i selalu amik kat caterer ni. memang di jamin HALAL dan sedap. kalau kitorang ada kenduri doa selamat ke, atau takbir malam raya memang dia tukang masak lauk-pauk kitorang. untuk lauk dia yang memang i suka tahap hidung berdarah ialah, of course ayam masak merah, rendang daging, anddddd acar Melaka. acar Melaka i dah simpan dalam jar masuk peti ais berbulan-bulan (acar kan macam pickels) pun sedap nak mati bila panaskan. homaigoddddd...*meleleh airliuq atas keyboard*

So Dapur Emas is responsible to serve good food during my wedding. so, nanti rasa okay ayam masak merah dan lauk pauk yang lain. tihii..kalau nak tambah pun takyah nak malu sangat tau. makan jer.i suka!

ps: done with caterer, nanti citer baju kahwin plak. fenin!

Tuesday, December 20, 2011

Things Getting Better

En tunang tanya banyak benda, over the succulent juicy prosperity burger.

En. Tunang : " Syg (sambil hand over curly fries), syg rasa kita better than before tak?"

Cik. Tunang : " maksud syg?"

En. Tunang : " yela, u rasa kita lebih baik ke or sama je?"

Cik Tunang : (sambil kunyah-kunyah curly fries..) " Lebih baik kot syg. Kenapa syg tanya?u rasa?" (Sambil senyum-senyum malu)

En. Tunang : "takde pape. I rasa kita lebih better than before. U lebih baik dari dulu.." (Senyum-senyum)

Cik Tunang : "ye syg? (Malu)"

En. Tunang : " yup..syg dah tak kuat jeles macam dulu..syg tak kuat majuk mcm dulu.."

Cik Tunang : " ye syg??"


( Scene: Curly fries throwing, chilli sauce splashing,prosperity burger masuk mulut sekaligus, and a piece of smack down kat perut en. Tunang)

Cik Tunang : (lap-lap tangan guna tissu sambil keluar mcd dengan senyuman yang lebar)


Ps: kalau tengah lapar, makan prosperity burger plak, jangan buat cerita kelakar over the food. Thanks.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, December 14, 2011

Alexis Bistro & Wine Bar

Semalam is a girl night out with my bestie. The last time i met her was during my engagement day on the 17th September 2011. Sekarang sudah berapa haribulan? yes 12th December 2011. So, as a girl, there were so many things that need to be updated (such as who's dating who, what brand type of car are we using, where saloon did you get your hair coloured, am i putting on weight, who's getting in the fight etc). In order to update 'our' list, a nice place such as a quiet one and serving good food is a MUST! yela, kang pergi tempat bising nak kena jerit-jerit bila bercakap macam ape je dah.

My friend, suggesting nak pergi Cozy Restaurant (at the upper level of the mall) or Alexis (ground floor). Since i dah pernah makan at Cozy Restaurant, so i chose Alexis, Bistro & Wine Bar. Anyway, the initial plan was to go Delicious at Dua Residency, tapi apakan daya, Smart tunnel closed down due to heavy rain and flash flood dekat KL causing massived jammed all over the place.

Dah la i lapar puasa. balik rumah makan sayur kesukaan bendi goreng cili padi. tibe-tibe got the BBM from her, "im out of Pavi (Pavillion)..". still makan-makan lagi. but when she BBMed , " dah kat Jalan Ampang..", berdesup amik kunci kereta. ikut Jalan Jelatek heading to Jalan Ampang memang tak jam langsung. Masuk Jalan Ampang, biasalah kan time-time pukul 8.00pm camtu.

This is the main entrance of Alexis at The Great Eastern Mall (GEM). second time visit to GEM. banyak kedai siot. i am definitely going to GEM lagi after this. kedai makan pun banyak. Staffs at Alexis ramai foreign worker compared to Malaysian. Even our personal waiter (personal because dia je tukang amik order hantar semua) pun dari Filipino if im not mistaken muka sebijik macam Irwansyah.

This is the table setting in Alexis. Nice and simple totally my style (^^).



This was my choice of drink. Coke with additional Lime. rasa? coke laa..haha. (Coke RM9.00++)




This was my friend main plate. Beef Steak with Mushroom Sauce and Mashed Potato. She had it in medium well with no blood. Sedap nak mati. Nasib dia tau kawan dia boleh tahan kuat makan, dia potong-potong bagi I makan. the best beef steak i ever taste (so far). (Beef Steak RM60.90++)



This was my dinner. Beef Lasagna super cheesy and meatyyy. sedap sangat but i couldn't finish for the portion was quite big. tapi maybe sebab i dah makan sikit kat rumah tadi maka maybe perut i dah half full. (Beef Lasagna RM32.00++)


And this was our dessert!! Mula-mula dah penuh perut tapi for the sake nak rasa jugak, we asked for choices of cake and icecream. Kitorang pilih Brownies with Vanilla Ice Cream. My friend tu selalu travel oversea thus dia maybe dah banyak kali makan brownies kat luar sana yang super sedap, but for me this brownies adalah cukup moist, not that sweet, and sedaaapppp sangat2!! (Brownies with Vanilla Ice Cream RM15.90++)

Total Damage : RM139.00 for two

Overall Rating : 8/10

Definitely i will go back to Alexis. Although it was quite pricey, but once in a while i can go there just to have their brownies..hehehe..


The best thing was, jumpa gegurl i!!wohoo...walau dah tua bangka (aik?tua ke) perangai tetap tak berubah. gelak like there's no tomorrow. walau kat tempat elegant macam tu, we are still best friend and we are still what we are. Even if she is somebody (or Datin to be), she is still my bedmate, room mate and best friend. We never looked down on each other, and the good thing is, we are there for each other.

ps: ok encik Tunang, sila simpan duit nanti nak kena belanja i kat sini..*hugsandkisses*

Tuesday, December 13, 2011

New Track for Shbam Celebrity Fitness

Hello hello hello!

Semalam dah dapat list of new track for Shbam, tapi dapat 5 je.sedih. faster, energetic and up to date. Hari ni is the official launching of new track for Shbam at Midvalley. i was invited tapi nak harung jammed semata nak tau new tracks tu, oh im not that tegar.

So anyway nak bagitau tu je. tak sabar tunggu next session sebab dah boleh full traks dah.

Hooraayyyy!!!

ps: tq encik tunang for the most 'expensive' gift ever. untuk my future and our future the most...love you to death!!

Wednesday, December 7, 2011

Diet Paling Senang

Hello hello hello bersiaran kita secara langsung dari celebrity fitness. Sementelah berkayuh beskal bersama mamat perasan hot kat sebelah kiri kita ni,jom I nak share a few things.

Workout attire hari ni, kasut hitam, tights merah, and t shirt hitam macam balut nangka RM5 beli dekat kiosk jualan murah dan ikat sanggul tinggi2 macam lepas pantang. Selesa. Kalau orang tengok pun xde I nak kisah as long as en tunang I xde.lalala...ade ke orang tengok oi?ahaha.

Tadi kat office stop dulu buat slide untuk kelas and so I survey a few diets kat internet. OMG girlssss, wedding I lagi 160 hari je lagi kot. Serious nak pitam. Dah la tak berapa nak kurus kan aphal dah nak kawen ni...*nangis guling2 sambil peluk running shoes*

Ok enough drama queen. Let's continue.

So ade a few diets macam Atkin's diet, beyonce cleanse diet and etc. Both I tak penah try. Kawan I yang dah kurus macam lidi makan lipo- 6 je kot. Ok stress. Since I di masa depan nak get pregnant,I won't risk my life for something risky mcm tu, I mean not yet. Ahahaha.

So, tak payah la korang diet-diet dr rozmery ke lipo-sixseven ke ape. Yes, tak tipu diorang memang ada effect kurus tapi ada jalan yang mudah sikit and kurang effect malah boost your stamina syg.

Apa dia?

Amek kalori kurang dari yang badan korang perlukan!!!!! *berdiri tengah stage pakai jubah putih meleret sambil lampu spotlight terang menyuluh dan depakan tangan"

Senang kan? Boleh berjimat lagi sebab tak payah keluar duit beli food bagai.

Rasa dalam internet banyak kalori tracker. Contoh untuk I, I approximately daily calorie intake I adalah 1200. Maka, kesimpulannya, makan la kurang dari 1200. 1199 pun takpe. Like seriously. So dalam calorie tracker tu, catatkan ape yang u all makan together with the total calorie.

Contoh:
Breakfast - karipap 10kpg = 250 calorie
Lunch - nasi ayam dara = 300 calorie
Dinner - kfc = 500 calorie

So dari situ korang monitor la bape banyak korang makan. Tapi make sure sehari berapa ribu korang nye calorie intake.

Lepas tu, pandai2 la sikit lari keliling rumah ke, jemur kain korang dan jiran2 sebab nak exercise sikit kan.

Korang buat je macam ni, insyaAllah ade effect dia. Dulu I pun tak believed in myself untuk lose weight. Tapi when u start believing, dengan kuasa Allah, insyaAllah ade kesannya.

I do want to post my pic before and after tapi maluuuuuuuuuu sgt sebab gemukkkkkkkkk sangat. Lagipun blog ni anonymous untuk certain people. So takde la orang tau siapa I..tihii...

Kalau ade pape pertanyaan sila2 jangan malu2. Benda baik seronok nak share kan.

Ps: mak mentua nak datang umah malam ni. Eh I mean bakal...gatal nyeee!!hahaha..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, December 6, 2011

Pusat Kursus Kahwin

weekend lepas, sabtu dan ahad adalah hari berkursus kahwin. Yeay!!( lompat-lompat sambil nangis) mau tak nangis. Bontot kematu kot. Habis dari pagi sampai ke malam kelas duduk jer, haruslah kebas-kebas bontot I.

Nak harapkan encik tunang yang super duper busy tu, agaknya lepas kahwin la kot baru nak attend kursus..hawhawhaw. So I la menjalankan tugas cari pusat kursus kahwin. Macam mane? Yer sila type "pusat kursus kahwin" di google bar, keluar la mereka beramai-ramai.

Ingat nak pergi kat putrajaya sebab tempat baru, besar auditorium, penceramah hensem..eh best..hee..kan? Tapi memandangkan kelas hari ahad tu pukul 9 pagi mak encik, terima kasih jela. Camno nak bangun dan sampai putrajaya before 9am?heee..Dan encik tunang yang tak banyak kerenah tu, setuju je dengan pemilihan pusat kursus kahwin tu.

Tau ke b2b macam mana nak apply kursus kahwin ni?google-tengok contact dekat web pusat kursus kahwin tu-call " hello puan saya nak attend kursus untuk dua orang 3 dec ni"-selalu orang tu reserve kan seat je - lepas tu datang pusat kursus kahwin bawak rm80 dengan fotokopi ic masing2.

Senang kan?ha'ah senang. Tunggu la kau sabtu ahad camne nye tunggu.kikiki..

Overall saya suka dengan penceramah kat pusat kursus kahwin yang dipilih. Suka sangat sebab ustaz-ustaz tu takde cakap LUCAH2. I have bad experienced dengan ustaz yang menggatal, but alhamdulilah takde dekat sini.

Kesimpulan kursus kahwin ni? Dari tak takut kahwin kepada takut plak nak kahwin. Tanggungjawab seorang isteri sangat besar. Tapi tanggungjawab seorang suami, masyaallah lagi besar. Saya berdoa yang kehidupan lepas kahwin kitorang nanti bahagia hendaknya.might not be perfect tapi yang imperfect tu adalah perfect bagi saya.

Lepas kursus ni, lagi bertambah kasih dan sayang nye saya kat bakal suami saya. Cuma ustazah tu pesan, cinta dan kasih kerana Allah. Niat tu kasi betul dulu baru boleh kahwin.

Tihiiiiiiii....:)

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, November 24, 2011

Lost in Love

"Aku hanya kehilangan seorang lelaki yang selama ini tidak pernah mencintai aku, tapi lelaki itu tidak tahu yang dia telah kehilangan seorang perempuan yang betul-betul mencintainya."


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, November 17, 2011

Cinta Kerja

You know, perasaan bila di anak tiri kan tu, tak best. Kita akan rasa down, stress, terpinggir and all. Sebab tu kita disarankan melayan semua orang sama rata,unless die suami,boss,parents, gf, senang cerita orang yang anda sayang,and paling cinta.

So, bila seseorang itu membuat sesuatu, tolong la hargai. Jangan main redah je nak marah. Kene fair. Bila pekerja A you cakap u hensem, you suka. Tapi bila pekerja B cakap u hensem, you nak mengamuk.

Bila the so called pekerja B you nak lebih2, you tak suka. Tapi kalau sebelum nie pekerja A you tu, wah bukan main galak lagi bekerjasama. It's not fair and I don't like it at all.

Macam pepatah, " dia buat boleh, nape I buat tak boleh?". Kena retrieve effort.sedih je.

Tapi takpela. Rezeki masing2. Mungkin pekerja B u tu dah lame berkhidmat kat you, dah jadi pekerja berdedikasi, u take for granted kan. Pekerja A tu fresh grad, semangat la u.

Little did you know yang A akan dimamah masa juga nanti. Kesetiaan die dalam bekerja belum tentu lg. Mungkin die akan pergi bila dapat better offer.

I rs pening, nak muntah. Minum caffein pekat macam kopi kapal api tu memang buat I pening.

Ps: cerita lain-bos, I nak tukar kerja la.I dah dapat better offer.ahaha!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, November 14, 2011

Fever

hello.
today is not a good day for me. bukan sebab apa, i'm having a fever,but the good news is that, i'm on leave la today. around 10.30am i went to a clinic nearby. total of RM45 and a 2-day leaves. i wish there is a government clinic or Klinik 1 Malaysia, which will be much cheaper and much nicer. DR kat klinik tu garang and not welcoming enough. prftttt.

mulut pahit jer, so i cater for a sweet thing. fruits, creamy spaghetti. 100 plus pun i tak minum sebab pahit la sangat-sangat. everything seems abnormal today.

teringat masa encik tunang sakit. i bought for him sup and ape ntah, sebab dia demam. i wish he would have send me the same thing, tapi right now dia tengah sebok meeting, outstation plak tu. semalam dia cakap, kalau dah kahwin and he have to outstation, macam mane? yang boss tu pun nak meeting buat jauh-jauh kenape?hish!!

dahla, i sakit kepala, feels heavy. dah 3x makan ubat ni, feels better tapi still macam hangover sikit.hope will be better sebelum malam nie.

ps: missing.

Tuesday, November 8, 2011

Selamat hari raya Haji

Assalammualaikum. Raya Idul Adha still available, so tak salah nak wish semua umat Islam Selamat Idul Adha. Semoga pengorbanan kita sepanjang kehidupan kita di terima Allah.

I celebrated my raya for the first time ever in our vacation home, cewaahh...rumah kayu dua tingkat berwarna kelabu putih di depan lauit itu betul2 menggembirakan hati kami sekeluarga. Ada nenek, uncles, aunties, abang, kakak, anak cucu. Kereta yang hadir sebanyak 10 buah kereta penuh. Boleh bayangkan betapa besarnye keluarga saya?and I love them so much.

Satu je yang saya quite proud with my families is that, diorang tak berkira,in terms of money and food. Kalau pegi holiday, tak kisah sape bayar untuk sape. Habis beratus-ratus ringgit untuk food. I guess sebab tu semua orang pun berjaya murah rezeki. Alhamdulillah.

Menu malam takbir adalah seperti berikut : nasi minyak mild yang sedap, ketupat dan pulut pembuka selera, ayam masak merah the best in world, acar melaka yang tak bosan diratah, rendang campur paru dan limpa, kuah satay yummy, sambal goreng klasik jawa,rendang ayam tua muda,karipap cinta, puding jagung manis, kek buah expensive, dan kek marble lembut. Ha, banyak ke tak? Semua masak sendiri and semua cip in duit.

Orang kampung situ datang takbir sekali. And as usual lelaki la ramai. my aunty punyer boss datang naik porsche jalan kampung okay.porsche tau. *telan air liur* dah la pakai handbag mulberry. Nyampah I.

Pagi raya tu, yang hensem2 sume pegi semayang raya, ada lah selang 5 buah rumah. Rumah kampung tau, bukan rumah teres. Boleh bayangkan kan betapa besarnya langkah mereka.

Around 11, saleh dah nak berkorban. Dia menangis okay. He was the best lembu ever. Dari 1st day dia datang, dia tak pernah merengus ke.menge-moo pun tak pernah. Dia makan makan dan makan. Masa nak sembelih pun dia senang je nak dijatuhkan. Semoga dia gembira di sana. Alhamdulilah, 1/7 tu nama I. Saleh tunggu I k. :)

Petang tu buat sup gearbox. Memang la sedap kate nye. Tapi I tak makan la sumsum tu. Kembang tekak weh.makan je tulang-temulang yang lain tuh. Letak kuah kicap maksu super pedas.memang terbaik!

Malam raya tu kitorang cousin2 dalam 15org ni lepak pantai. Main LED terbang, makan kerang bakar yang gemok2, and minum air buah gelas besar yang murah. Terbaik lah. Belanja cousin2 minum, bila lagi nak bagi merasa duit gaji yang tak seberapa tu kan.

So there goes my raya. Fun sangat2. Cuma satu la, duk kampung panas gilaaaaaa. Tapi tengah hari jela. Malam?perghh, macam kat northpole. Gila sejukkkk.

Ps: from kampung gerak ke putrajaya for a better cuti raya.muaahaha..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, November 4, 2011

Seksualiti Merdeka 2011

"menjadi gay dan lesbian adalah penyakit psychology, dan boleh diubati.kita TIDAK seharusnya menghina mereka yang sakit ini.mengadakan program untuk MEMULIHKAN dan MENOLONG mereka yang sakit adalah perlu dan harus ,TAPI bukan program yang menyokong kebebasan menjadi gay,lesbian, pengkid to name a few...."

-Fareenz, November 2011

Tuesday, November 1, 2011

Sh'Bam

Semalam adalah sangat penat. bergaduh dengan bonda over something stupid. biasalah ompuan (orang perempuan). balik from work, terus naik bilik mandi. sekali it was only 7.15pm, and it was too early to go to gym. my gym buddy whatsapp pun, pukul 8pm baru boleh reach gym. so the only thing to do was SLEEPING. hee...

sepatutnya semalam ada halloween theme, so supposely kena dress up for halloween. tapi kate pun i la yang pergi, memang harapan la. bukan harapan but beriya la pulak. tiba-tiba cancel ke kan?malu i.hihi..;)

so semalam we had more than 1-hour Shbam class. memang fun sangat.tapi i had a tear muscle (usual problem when you dont do warm-up or stretching)and so i tak berapa enjoy the class sebab sakit la kan. i suka kelas david sebab dia suka gelek + lagu hindustan or bangra.rasa sexy la kalau masuk kelas dia.

bagi yang tak tau shbam tu ape. boleh la tengok video kat bawah. fun giler and i never miss the class!!




ps: esok powerpump!!

Monday, October 31, 2011

NIKE The Pink Ladies Shoe

You know how i recently suka spend time kat gym right? running on treadmill, weight lifting really makes me wanna have a pair of new workout shoe. ayah, had bought me a local shoe and it fits me very well. and the shoe had contributed so much on my last 11kgs.

but, since i'm joining Sh'bam class, kasut tu agak tidak membantu. Poor on maneuver (ceh, dah macam pilot plak la kan), system break yang kurang mencengkam, and of course, not style in it (adoii, ni mesti encik tunang marah ni, reason paling tak boleh diterima). tapi actually memang kaki (tapak) agak sakit sebab the shoe takde kekuatan to absorb the force it gets when im jumping, so sakit jugak la.

since encik tunang memberi cabaran where- if i lose certain weight, he will buy me a pair of shoe, mestilah yang baru so i asked him, " kasut nike boleh tak?promise won't take the expensive one..". and he said yes. yeay!!

since lepas ni lagi sebulan kitorang jumpa, so i nak bagi hint kat die maybe dalam sebulan ni i boleh reach the weight tu, so dia boleh get ready by now. actually banyak yang nak kena lose, dalam 10kgs more, so i rasa dalam 3 - 5 bulan baru dapat kasut tu. ingat senang nak buang 10kgs macam tu jer.

Criterias for the shoe : running shoe . black or pink . price . brand.

so i dengar kasut yang paling bagus untuk running is from Asics tapi yaAllah mahal kot. so i cater for a cheaper brand, Adidas or Nike. Adidas is more like laid-back-im-cool design. Nike totally futuristic design and of course, eye-catching. jom tengok kasut Nike ni, santek sangat!!

yang kat atas ni smart ada bling-bling oh so me. me want me want!!

ni macam kasut basketball. oh i just love the pink swoosh!!

ni pic from my friend's fb page. this one cost her RM199. cantik sangat and memang nak suruh encik tunang beli yang ni pun. but not sure untuk running or casual wear.

rasa macam kasut sketchers yang ada roda nie. totally cantik. kalau yang nike kat atas tadi takde, this one will be my second option. suka sangat-sangat.

tapi konon la kalau encik tunang baik hati sangat nak belikan kasut lagi satu, i nak suruh dia beli yang macam nie. cantik lagi sexy....auwwww...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




TERBAIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!


Thursday, October 27, 2011

Melaka

Still alone in the office. the whole level takde orang. aman damai. kerja pun boleh buat dengan riangnya. the only problem left is, nak lunch apa nie?. dalam laci-peti-ais-tak-sejuk ni ada oats, nestum, kopi, teh lipton je. breakfast tadi pun dah makan nestum.haih.



lapar-lapar ni teringat cuti deepavali semalam. oh and kelmarin i had this amazing vacation dengan encik tunang. it was my first time ever jalan jauh and lama macam tue. dulu we had been to Ipoh, attending my best friend's wedding. takdela jalan mana just makan domino's dalam kereta heading to Kuala Lumpur.but last tuesday we went to Melaka for jalan-jalan.

the original plan was to go for a picnic kat Port Dickson. and it was supposely to be join with the other two friends, tapi mereka sebok tahap gaban macam ape ntah, so tak jadi join. encik fiance excited dan bersungguh-sungguh ajak getaway from Kuala Lumpur entah apa yang dia anti sangat teehee so we went to Melaka.Pukul 9am dah moved our asses.haha..






AND IT WAS A BLAST!!






i brought french toast and tea for breakfast. he loves it and we ate it during the journey. traffic was okay. lots of cars but mobile. we were wearing the comfortable attires, jeans and t-shirt and we're good to go!

first stop was this Kota A Famosa. seriously cuaca masa ni sangat la panas but windy. so memang rasa laut la sangat. amik gambar pun cantik semacam jer.we had so much fun jalan-jalan and taking pictures.and yes, hilang stress.hee..;)





Melaka sangat cantik, and i don't regret for coming here.and i cherished of all the things left here in Melaka. Then we entered the Museums. Lama gila dah tak pergi. the last time was like 15-20 years ago. so bila dapat masuk balik memang best. out of the 3 museums, i paling suka muzium TLDM. kemas and updated. Masa ni dah panas, peluh2, and yes-LAPAR! so ingat yer, bila kita pegi Melaka, it is a MUST to eat asam pedas. although asam pedas yang mama masak lagi sedap (tak tipu), we just wanna have the 'feel' of eating asam pedas here in Melaka.

Encik tunang bawak lunch kat kedai ni, and serius sedappppppp. sedap macam mama masak. dia makan asam pedas ikan pari, and i amik ikan..erm..erm..was it ikan duri or ikan tenggiri?ahahaha am not sure, but super sedap!and of course takkan tertinggal my kerang rebus.and of course, murah. lunch that day cuma RM26 untuk 2pax.alhamdulilah.


kedai ni located near to Dataran Pahlawan Mall, and next to Melaka Market tu.opposite menara Taming Sari (although menara tu jauh lagi kot..hahaha).

then jalan-jalan dalam mall tu. sejuk dapat aircond.ahahaha...dalam tu ada exhibition Tortura, anjuran Tourism Malaysia. super scary after reading the brochure given. alatan untuk menghukum orang dulu-dulu. sebelum ni i yang beriya merengek-rengek nak masuk, sampai sana senyap terus. encik fiance tanya, " U takut ke?". i dengan hensemnye jawab tak, tapi the truth was, takut jugakla. i tak suka pegang benda-benda yang mati-mati. forensic student tak forensic student, kalau boleh elakkan, i elakkan la. wahahahaha....kantoi beliau dapat tunang penakut. boohoo..

since Port Dickson adalah sejalan nak balik Kuala Lumpur, i nagging lagi cakap nak pegi beach. jawapan encik fiance , "tengoklah, kalau tak hujan..". memang i prayed hard la supaya tak hujan.

and the rain stops!!!!sekejap jela...ehehe...








we went strolling at the beach. we did bring some clothes tapi a bit tired and hari nak hujan. the laut was nice.i love the sound of ombak, i rasa syahdu sangat. and encik fiance as usual making fun of my mellow-emotional-feelings. haihh..he wouldn't understand, so biarlah dia..:)

minum air kelapa and waiting for the (konon) special 100-years laksa-yang-tak-sampai2, we were off to go. balik hujan selebat-lebatnya, and i can't see the car ahead.takut jugak la. boring sebab tak dapat kacau-kacau beliau. malam singgah makan tomyam sedap, hujan-hujan makan benda panas pedas macam tu memang la menarik.



im tired that night and reach home around 9.30pm. but im sure dia lagi tired sebab he was the one driving. he's been good to me all day long. sikit pun tak merungut. sikit pun tak menyakitkan hati, and the best of all,dia...can i keep that to myself?sebab the feeling best sangat and i just want myself to feel it...;)



and he said, "we should do this again next time..". rasa nak pelok-pelok je dia cakap, "YES WE SHOULD!!". tapi macam beriya sangat la pulak kan. so i just give him the cheekiest smile ever. konon macam suka la tu nak pegi lagi. i suggest both of us kumpul duit banyak-banyak and visit the 14 negeri sama-sama, then only we go oversea since we both like jalan-jalan.



so there goes my 1st ever vacation with encik tunang. we never been this far, and i enjoyed every moments and experiences i had with him throughout this journey. im happy as long as i know he loves me. itu je what matters to me. dah banyak sangat of what we've been through. some of it you can't even imagine. and i pun tak tau im this strong.



betulla orang cakap. cinta mengatasi segalanya. and as long as i have the love for him, for as long as i live, i will love him.

P/s: scrumptious!


Picture credit : Google Images

Tuesday, October 18, 2011

Cory Jane All Blacks


Tengok dulu biodata Cory Jane ni:
Position Fullback, Wing
Hurricane 127
Height 183
Weight 85
Date of birth 02/08/1983
Birthplace Lower Hutt Province Wellington Nickname CJ, Siege, Soup
Career 2007-present
Points 60 (12 tries)

source: http://www.hurricanes.co.nz/team/players/cory-jane

Mamat ni caught my attention masa i tengok my first rugby match dengan en fiance. Mula-mula player yang caught my attention is the "epic man" lupa nama sebab dia banyak fumble but somehow so cute and agak hebat jugak menendang bola (rugby ball) jauh.

but cory jane lebih hebat sebab setiap bola tinggi dia boleh catch dengan hebat+bergaya+hensemnye. i know by this time en fiance mesti dah muntah darah dan roll his eyes dengan statement cik tunang beliau. heyyy...i dont care, okay.ahahaha..

alamak, ada kerja pulak.

but anyhow, im looking forward on the All Blacks future/ final match. sayang, i book you okay!we order dominos and have fun watching rugby together.woohoo!!

ps: i love you cory jane!sexyyyyyy..... <3

Diamond Ring

Alamak, ada orang cakap I berlagak dengan cincin murah Habib Jewels worth of RM2******** tu.Katanye dia dapat lagi mahal dari itu.

Haha..homaigod!!

I don't care if my fiance or future husband bagi cincin murah pun la sayang, I really don't. If you asked him, I yang mintak cincin yang murah, but he insisted on buying the bigger diamond.

Tolonglah jangan cakap I berlagak. I don't live in a penthouse, I don't drive expensive car,I work makan gaji. To me, a ring worth of RM2******** adalah sangat mahal.

**Advise: please don't buy a cheap ring that looks cheap. But buy a cheap ring that looks expensive.

The point I nak cakap di sini, or in the last entree is, what's the point of him giving the most expensive gifts contohnya diamond ring berjuta dollar, tapi dalam hati beliau bukanlah kau yang bertakhta, dalam di dalam matanya hanyalah menyantap wanita-wanita di luar sana.

I just wanna say I'm blessed kalau dia betul cintakan I sepenuh hati. I've known him for a long time, dari dia bukan siapa-siapa. I don't ask for expensive gifts, cuma yang I nak cinta yang tak berbelah bagi. Cinta yang akhirnya akan bawa I ke syurga.

Ok. so can we drop the so-berlagak-with-infamous-nonexpensive- ring now?


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, October 17, 2011

Expensive Gifts

You know, the most expensived gifts en tunang pernah bagi was my diamond engagement ring from Habib Jewels worth of RM2*********.00.

But the most expensive gifts is totally the loves and cares he gave me throughout these years that NO MONEY can buy.Thus it is PRICELESS. Even if I have RM1zillion pun belum tentu he will give it if he taknak.

Alhamdulilah, we are getting stronger more than we know it. Thanks for the weekend honey!! <3

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, October 14, 2011

How to Be Employee of The Month



Workhard. There is/are no easy way.

Me?i have been work hard (as if) for a year. sampai orang pijak kepala and take advantage of my capabilities sedangkan gaji dia lebih banyak. banyak sangat plak tu. Then it comes to WORK SMART.

and now i am implement it in my daily life. there were once, i had enough of my workplace sebab dah tak tahan sangat dengan manusia yang suka take advantage nie. but en fiance banyak bagi kata semangat and up until now, i am still working at this place. frankly speaking, i memang suka sangat kerja sini, because i get attached to it. blame me please. but i know someday i have to move out from this place unless they are willing to pay me RM1K more than i earn now. like seriously.

banyak sebab kenapa i nak move out (nanti):

1. Salary
2. Carrier growith
3. Marriage
4. Home
5. Studies

Kalau current place offers me like RM5K, takde carrier growth pun takpe, and duk jauh kat P sane pun tak kisah. but again, salary kecik, jauh, no carrier growth etc. merungut pulak. but that's the fact. so planning of moving next year, by applying a working place at P. dekat. kalau tak dapat maybe continue my studies.

ok. kenapa tiba-tiba cerita pasal tempat kerja ni?

FYI, education line is not the same as management line. there is/are difference. so my boss (act like a boss but he is not like "boss") asked me to attend a workshop at Putrajaya for 4 days (not sure if hotel is provided but that's not the point) under Kementerian. but it is not MY LINE, it is more towards management doing profiling.

eh hello, kenapa i bahagian education kena pergi line management ni? sebab dah takde orang kan? kenapa tak hire? 1 point there. kalau i pergi, confirm i la kena buat profiling kan?siapa i?management people or education people? point number 2 there. ok fine, you nak suruh i buat profiling, but will you PAY me more? point number 3. nampak macam jahat kan sikit-sikit nak payment. let me ask you (the boss), would you go there and do the profiling without getting paid?

so here goes my conversation dengan the boss.

Boss : " Ms. F, we want you to go to this workshop (referring to Kementerian letter). Kursus buat profiling lecturer, students, courses bla bla bla....."

Me : *diam + blurr* "Hmm....Sir, kenapa i yang kena pergi?"

Boss : *senyum* "Because you were assigned to..."

Me: *geram* " Kenapa i yang kena pergi?because this is for management, so better management yang pergi.Kenape Ms. R (management staff) tak pegi?"

Boss: *diam* " oh, Ms R banyak nak handle bla bla..."

Me: *double geram* " Sir, i memang rasa im not suitable for this job. this is management line. as you know i kan bahagian education. kalau untuk *** i boleh pergi because it is part of my job, tapi not this one. i suggest you assign bahagian management yang pergi. how should i update untuk profiling, management have all the files and info,right?"

Boss: *diam + muka bengang * "hrm. ok. nanti i tanye management people.."

*discussion went on about other matters*




See? sebelum ni dah ada orang management yang pergi, tapi dia tak boleh handle profiling tu. dah berhenti kerja pun sebab disciplinary problem. now senang-senang dia nak hantar orang lain buat kerja tu. mentang-mentang dia tahu kita boleh buat kerja. profiling tu senang tapi LECEH nauzubillah.

Sebelum ni, i never decline and task, project yang bosses bagi. because im in a learning process and trying to gain experience. tapi kalau dah banyak kali kita jer yang kena buat, sampai kena stay kat ofis balik pukul 3 pagi, with that much of salary, hati panas jugak sebab kita buat kerja orang, orang tu gaji sampai puluh ribu.kan?

so this is my first time ever declining a task. i nak mereka tahu yang i (malay) bukan senang-senang nak diperkotak-katikkan. i dah bagi banyak muka tapi this time, it is not appropriate. so itu lah.

Sometimes we have to stand for our ground. bagi task kat orang yang suitable. bukan main campak-campak orang jer.i have to prepare for *** lagi nak suruh pergi kursus, nanti *** i jugak yang kena stay sampai pagi esok kan? tapi takpe, haritu buat *** i dapat OT 56jam sampai RM1K. itu takpe, sangat puas hati. setimpal.

ps: kempis2 perut jugak la nak menjawab kat boss. ni kalau second time dia suh lagi, i bagi je surat resign. ahahaha...

Thursday, October 13, 2011

What is diet?

Pagi ni sangat stress. Dari malam tadi. Dari petang semalam.dengan rumah kena broke in.so cerita kat bawah ditambah sikit dengan emosi.

I just want to share something with the readers. Kalau orang cakap dia tengah diet, bukan bermaksud dia TAK BOLEH MAKAN LANGSUNG. Nak ulang suara ke ape nie?

Memang bodoh tahap gaban la (sila masuk sekolah balik walau dah ada phd sekalipun )siapa yang cakap macam nie :

"Eh, makan? Kata diet.."

"Kata diet, mane boleh makan ni semua.."

Meh nak habaq.

Diet means daily food consumption, regular food intake,calories needed for a person.ada yang in diet sebab health problem, so dia kena tukar polar pemakanan. Banyak maksud dia.ada yang kena block protein and kena makan carbo. Ada yang kena block carbo and kena consume protein jer.ada yang tak boleh consume glucose.depends.

Diet tak bermaksud TAK BOLEH MAKAN LANGSUNG. Mati la orang kalau tak makan. Memang bodoh sesangat la sape yang cakap macam tu. (Okay 2 kali bodoh)

Orang yang diet for cosmetic purposes, akan consume lower calories than the body needed. Sebab? Cosmetic purposes kan. He or she still can makan, tapi in smaller propotion. Dia boleh makan whatever yang dia nak, but selalunya in smaller propotion. Contoh nasi lemak 2 sudu, cheese cake setengah sudu,etc. Get it?

Lain la kalau dia makan the whole cheese cake, dua kali tambah nasi lemak, nasi goreng pattaya tiga bungkus, satay 50 cucuk, memang wajiblah korang sound dia, cheezy wedges 15 kotak.

Orang malaysia memang suka buat assumption sendiri. Pastu dengki dengan orang tu diet, kau saja menyakitkan hati dia kan?

Ada cara yang lebih baik untuk menegur. Meh I ajar. Korang boleh cakap camni ,

" salmah, tak salah makan nasi lemak. But I think since u'r in diet, makan oats lagi baik ".

Atau,

"Min, nasi lemak banyak santan weh. Kau makan je biskut wheatmeal tu..ok?"

I don't mind kalau kau cakap tu ikhlas dan bukan nak menyakitkan hati. Sebab kau tu lebih kurang 44-50-56 in size.cermin diri sebelum bercakap. For a record, dia kata dia boleh makan the whole box of dominos pizza. Who's the biggest loser now?

Sekian.terima kasih.

Moral: hidup jangan menyakitkan hati orang.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, October 12, 2011

Effective Workout

Title menggelabah.

Semalam was great. Alhamdulilah. I had an extreme workout with my personal trainer (which I haven't attend for a long time), and I didn't take my dinner (after 6). Suffocating, I felt so hungry malam tadi, and I didn't sleep well. I woke up every hour and this morning I'm a lil bit tired than usual.rindu en tunang la tu. Semalam tido tak wish goodnight. T__T

Semalam dek lapar sangat, I saw munchy's love letter and eagerly bukak macam 10tahun tak makan. Took one and I don't like the taste. Makan satu je and tutup balik. Since I'm hungry like hell,I stuffed my perot with soursop drinks.yummy!

Semalam I decided to have a class dengan personal trainer because I got a text from en fiance. Dia cakap, if I workout and push my self to the limit,the same thing I did with the trainer, dia cakap, "Then we can talk about your sugar glider..".

HOMAIGOD!! En fiance nak belikan sugar glider ke??? If he wants to buy me the sugar glider,I will definitely spend cash for the sugar glider's house. Omg..it's gonna be so cool and awesome!! Sugar glider mahal okay. Paling murah pun RM220. Tak campur rumah, hammock,tunnel,water container etc.

Oh masa kat gym, I dapat rahsia besar macam mana boleh lose weight, double the amount than ordinary workout.I've tried it semalam memang nampak effect dia. Terima kasih telinga kerana menjalankan tugas dengan baik mengumpul maklumat.ahahaha..

So balik pada gym, I'm waiting semi-patiently for en fiance nak bagitau something. Dari petang tu dia nak cakap tapi tak cakap2. So I called him. Pastu dia macam nak taknak cakap. Basuh botol la ape.I was pissed off.drop the call and wait.

Agaknya dia tau kot I marah,tiba-tiba dia terus pop up the thing. HOMAIGOD, I was damn damn happy. Lama okay penantian. I bet semua married or getting married couple waiting for this. Tapi en fiance cakap,under circumstances (and of course a lot of thinking) ,dia tak tau dia patut terima.

And me? Being the sweetest cik fiance ever,I am okay with whatever decision he made. *senyum lebar2 penuh pengharapan* eceh, siap berharap lagi tu padahal jadi ke tak pun tak confirm lagi. We have our own priority which is the wedding. So kena la identify mana yang you nak settle dulu.

I feel happy. Sebab the effort of him to tell me and discussing this and that, already make me feel like I'm part of his life, and he wants me to be part of his life,plans, and everything. I couldn't be happier than being someone who he can depend to.afterall,that is what a couple should be,by helping each other solving problems and all kan?

Hrm, rindu la plak.hope this weekend boleh spend quality time together. And we are planning to have a picnic!! Cik fiance mestilah the one yang kena sediakan food and all.lelaki tau nak makan je kan..haihhh...can't wait!!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, October 10, 2011

Splendid weekend

Last weekend I had a splendid weekend. Both sabtu and ahad spent well (read:spent well but not quality) dengan en tunang.

Sabtu malam I had an open house invitation from tasha,my junior when I was in sarawak. She is smart yet cantik.okay memang cantik. The menu for that night were nasi beriani which both of us tak makan since it is carbo. We had bbq chicken n lamb,coleslaw,potato salad,ayam masak merah,and pengat durian-oh-so-sedap and a cube of chocolate cake. Am not full and either kenyang.

Thinking of getting sugar glider, but en fiance beriya-iya tak kasi. Dengki la tu.dengki sebab I will spend more time dengan the new pet instead of him.I don't know ape rasukan yang telah merasuk but I really want that sugar glider.kalau la en fiance romantik enough to buy for me the sugar glider as a gift ke,I would definitely love him to death,I mean up to until second death..ahaha..

No laaa, I still love him even if he didn't give me anything *batting eyelashes penuh pengharapan*

Then ahad tengahari seawal 11am he fetch me at the condo,pergi wedding kat klang.meru okay bapak jauh.and of course 2 kali sesat since both of us memang jenis main redah berpandukan google maps.

Tengah jalan2 tau-tau dah masuk bandar shah alam.T__T bila dah sampai klang, we missed out the meru ramp sampai ke shah alam juga.second missed was my mistake,because I yang cakap "jalan ni b.." And terus heading to shah alam. Bongok betul tunang encik kan?. Pastu senyap je dalam kereta dalam 5mins because I was so afraid en fiance nak marah.dahla jem,jauh,panas,salah jalan pulak tu.better senyap je kan.

Tiba-tiba dia cakap, " signboard tu pun patut arrow die macam ni (buat gaya arrow senget ke tepi)..".haaaa, okay legaaaa.. Hee..But I would have said sorry kan? Bukan ego,just malu nak mengaku salah baca signboard.heh.

Wedding ed and botak best gila.I mean the food was great.makanan jawa is so damn good.ada sambal goreng.a lil bit masin sebab ada ikan kering.en fiance enjoyed much the weather.panas but windy.I was expecting him to sit,eat,and go.tapi dia sit,eat,eat,eat,tengok2 sekeliling and baru go.hahaha...cik fiance pun ngap ngap ngap jugak. Tu balik terus pegi gym tu.ahahaha..

Anyway I baru perasan la.whenever kitorang jumpa kawan en fiance,and kawan dia bawak gf/wife,mesti I yang hulur tangan dulu nak salam. I ni terlebih peramah ke,muka sombong ke ape?atau semua taknak kawan dengan I?uwaaa.. Tapi takpe.orang kata yang terlebih dahulu memberi salam lebih baik. Ok seppp!!

By 3pm I dah kat rumah. Dalam kereta on the way,en fiance bising2. "B, next weekend tolong lah cancel all your invitation.kita dah lame sangat tak keluar shopping,tengok wayang dua-dua..".haa,masa ni dah nampak bunga-bunga cinta mekar di taman.siapa yang tak suka kan?nampak yang dia nak spend the whole day dengan kita and doing nothing for other people. And cik fiance jawab " I cek first eh b?sebab rasa ada wed bad bla bla bla.." Tanpa rasa bersalah. Bahahaha..takpela..semua pengantin suka kan orang datang wedding dia.

I kalau boleh semua friends nye wedding I nak attend. Tapi yang luar KL tu susah sikit sebab kekangan duit dan masa. Paling jauh I pernah pegi was ipoh.yang dah bagi kad tu I memang sedih kalau jauh,lagi2 kat penang,kelantan,kedah. Tatap kad kahwin korang je sedih-sedih dah.hurm..

Malam tu tiba-tiba en fiance jadi sangat sweet gila eh-hello-where-have-you-been-selama-ni..ahaha!! As you all know,en fiance bukanlah romantik, kat fb wall I takde nye nak tulis "good morning sunshine!" or video2 lagu cinta.memang takde.

Tapi malam tu dia cakap "thank u syg for loving me.." and paling nak tercabut jantung dan mata dah berkolam bila dia cakap, "I'm so lucky to have u as my future wife..".

Ya Allah, terima kasih. For everything.

Ps/: oit 8 bulan je lagi. Kursus kahwin pun tak pegi lagi. Nikah je boleh tak?

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, October 7, 2011

7years and 8th month

Last tuesday 4th october, me and en fiance had dinner kat manhattan fish. It was not my plan to go there sebab pagi tu,my Tatum broke down.vibration yang kuat sangat caused him to be sengal.so I sent him to autoservice.tak pergi kerja,mind u.so bbm en fiance ajak pergi lunch.

The sweetest thing was, dia gelabah sangat.dah macam first date.I lagila nervous bila dia nervous macam tu..hahahadoi. Lunch tak jadi sebab kete siap at 3pm.so decided to have dinner.

The reason why I sanggup drove all the way from kl to putrajaya was because,beliau pakai baju-sexy-favourite I.ok totally sexy. *berdarah idung* (sape tak tahan dengan pujian melambung sila close window,haha). Really tak boleh amik mata saya dari awak. (Can't take my eyes of u).

He called me rempit,because I put in my hand in the pocket,I mean my black skirt's pocket. And he took it out.little did he know that I was damn nervous, so letak tangan dalam pocket nak elak nervousness and acting cool.serius macam rempit but it was actually unconscious behaviour.ahaha..

Food was really great.we had garden salad,seafood olio, shrimp,dory fish,bottomless fizzie. Kenyang gila and yup,we didn't finish our meal.

It was a short meeting, about 2hrs.but I really had a great time. Sebab jarang lunch during working day.so I had a blast.it was just us kat situ.I bet bayuu is more romantic place to be,just the menu doesn't suit us that night.

But the most important thing was what we talked about on the-anniversary dinner.I dah terharu sangat2.I know he was sincerely said that he loves me and what we've been through had make him appreciate me more. I was flattered.

So baby,happy anniversary and I hope you will enjoy my companion through the years.I love you sayang,and I thanked Allah for lending me you as a friend and lover.and thank you for all the joy. (I just hope you read this coz you're too busy)


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, September 30, 2011

Missing my keyboard

wah, sangat lame tak update dari computer. seronoknya taip-taip sampai macam nak tercabut pulak keyboard nie ha..selalu update from mobile je. yela, convenient kan? dalam train dah boleh taip taip semata nak larikan fokus dari perempuan ketiak busuk. haih la, lately i'd encounter so many people who had body odour. i mean like, seriously?2011?rasanya kalau sental ketiak dengan sabun palmolive warna hijau tu dah cukup wangi kot. eheh, mentang-mentang tu sabun kesukaan i, terus laju je promote.

semua staff pergi mengajar, tu yang update from computer.selain taknak kantoi dengan budak opis i ada blog, i juga rasa macam tak 'sopan' update blog dari ofis. anyway, i have my class at 2pm (tadi) but student takde, eh i mean diorang belum register that subject so for the time being, kita lepak-lepak dulu. dua hari buat printing process kat bilik boss memang berpinau mata. nasib baik la print guna laser jet. cantik la sangat-sangat dia punya finishing. kita kat rumah pakai canon je. yang layak masuk kotak, pastu masukkan tong sampah...=.=' tapi di kala emergency, or hp printer habis ink, refill je canon,walaa..semua siap.

actually hari ni masuk gaji. i rasa suka sangat. sebab i dah boleh kirim duit kat kawan i yang stays kat london untuk belikan barang murah dari sana. dah siap buat link kat excel and email kat die lagi since beli online murah sikit. nanti i suruh je dia pass kat kawan i yang cuti kat sana. see?i dah cut cost on postage.so far tak tau lagi nak beli ape, tapi ade la dah buat list sikit. salah satunya cuffling dengan silk tie untuk bakal suami. entah pakai ke tak die tu. kasut tak berani nak kirim takut tak muat.heh.

persiapan kahwin belum dimulakan. walaupun catering, pelamin, and baju dalam genggaman (wtf?), seriously i have no idea where to start. first patutnya pergi kursus kahwin kan?kursus kahwin kat mane pun belum decide. lemau sangat dah nie. hari tu dicussed dengan en. tunang, mintak dia carikan training center untuk bakal pengantin. dulu sebelum bertunang, semangat gila baca blog B2B.

tapi sekarang, teka la suka buat apa kat internet?


gossip artis?online shooping?facebook 24jam?

heh salah. suka bukak youtube tengok "The Arrivals" banyak kali, both first version (english) and second version (malay). tengok the truth of Qur'an and banyak lagi la yang sama bidang. sampai kecut-kecut perut tengok.

oh and suka jugak tengok video nikah or kahwin yang cantik-cantik kat youtube. sampai menangis (such a loser).sweet la. i always think and feel like ,wedding tu memang sesuatu yang holy, spiritual, and memang mendapat keredhaan dari Allah. sebab bila i tengok orang yang berkahwin ni, macam sejuk hati and syahdu2 jer. or maybe memang i ni emosi berlebih sangat ke ape.ehehe...

ramai pulak 'kawan2' lama yang i jumpa. out of nowhere. the problem is, i tak ingat nama diorang =.=' tapi diorang simply call my name. sorry but i am bad with memory (that is why they invented memory stick..LOL).i wish i had stayed a bit longer so that i can add their HP numbers, tapi i just salam, a bit here and there and walk away. but thanks FB, we are once again connected.

note: lama gila tak tengok wayang, jalan berdua, dari pagi sampai malam, makan ikan siakap, tengok-tengok furniture kat ikea, makan meatballs, merajuk, kena marah dengan beliau,baca buku lama-lama kat MPH,main sorok2 kat borders and etc. masuk dunia pekerjaan melimitkan pergaulan sebab penat, and banyak komitmen lain dengan family etc. tapi we try very hard untuk spend time together cuma kuality dia kurang. so it makes me rindu beliau yang teramat sangat...........

Wednesday, September 28, 2011

Flowery

Tadi masa tengah buat kerja-kerja printing kat bilik bos ,my collegues tanya about how I met my bf,eh encik tunang for the first time,berlarut sampai hal tunang.in between cerita jugak pasal what had happened before.

I dah lama lupa pasal hal tu,lepas bertunang I was happy,and even until now I happy lagi.tapi the moment we all borak tadi,dia punya pedih tu sampai hulu hati. My friend siap dapat goosebumps dek citer I and on how deep is my love for him.later,both of us macam bertakung airmata.heh..:D

Anyway, oleh kerana tiba2 teringat and rasa tak tentu arah,I bbm encik tunang.

Tiba2 hati rasa berbunga sangat,rasa tak sabar nak kahwin,and terus tak sabar nak jumpa weekend ni.

Ps: rindu sangat bila last jumpa was last friday.haihh..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, September 21, 2011

I'm Engaged!!

*dancing in the rain*

Hahaha...yes I am happy. Tell me siapa yang tak happy when getting engaged?siapa?I am happy sebab things happened NOT according to my plan,things WERE not as I expected,Allah lebih tau ape yang terbaik untuk kita. Subahanallah. :)

Kerja-kerja mengemas rumah start dari hari rabu.I applied 2 days holiday since yours truly kerja dan tak pernah cuti maka cuti beliau banyak. Aunties and family la yang paling banyak membantu thus saya sangat terharu. Jumaat 16sept I went for a spa,a muslimah spa at platinum walk,memang the best!and I already plan for next trip. RM278 for foot spa,FIRsauna,body scrub,body massage,and body butter. Masa dia scrub tu,memang la I rasa semua daki 20 tahun simpan dah hilang.ahaha..pedih but you feel bersih.

Pagi bertunang, 17sept,I went for hair treatment,wash and style. Tak plan pun nak buat style ape,but she made for me the latin style,boleh la kan. Balik umah je,my mak andam, effy dah ada.terus makeup for almost 2 hour.dah siap nak tertidur kot. Then pakai baju,amek gambar semua.

Truly said,masa tengah siap ape semua,I don't feel anything.eh,I felt excited jela,itupun sebab nak jumpa dia,rindu kan?tak nervous.lepas tu encik tunang dan family sampai a lil bit late. Masa tu dah seram sejuk.

Then when it comes to I kena panggil sarung cincin kat luar, with the spotlights and camera, adrenalin rushed out, cuak gila and I'm sweating like mad!geez,mane sangka kita secuak tu.alahai..my future MIL cool je siap boleh main2 masa sarung cincin. Then masa encik tunang pun nak join amik gambar,malu sangat.hehehe..tapi rinduuu..:)

Alhamdulilah ramai datang, food sedap and habis.my candy buffet habis .and I felt the love from all of you. Ada yang sms,fb,and all.I was happy and I am still happy..:)

Thanks semua.thanks sebab menjayakan everthing that WE planned.thank you Allah for all the love.I always believed in You. Thanks to fiance and family.I love you,and I will always do, as I promised you 8 years ago.
Doakan jodoh kami sehingga akhir hayat kami. Doakan cinta kami kekal sehingga akhir hayat kami, dan doakan kami kekal bahagia selamanya. Amboi panjangnyeeee...hikhik. Amin.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, September 12, 2011

nervousness in half

Good morning y'all.

It is early in the morning.sekarang baru pukul 8.30am and I'm already in the office. Masuk pukul 9, so now I'm having my breakfast,wholegrain bread with strawberry jem and hot milo. And I'm alone,which is fine with me sebab tenang je.

So, this week will be very very busy and I'm started to freak out. Rabu dah start cuti memandangkan anual leaves banyak lagi. Hadiah semua dah siap tinggal ada a few je. Candies ni mane nak cari?duit dah habis banyak nie.nervous bukan main kot.

Hari rabu start cuti sebab nak gi klia nak menghantar my brother further study.sedih la but I know he loves it there.let's just cross fingers yea?.lepas tu khamis nak buat pedi-mani. Jumaat dah nak kena pegi spa which I already booked and paid last month.gila gigih kan?than saturday nak kena pegi buat rambut semua. Banyak keje kan?

The best part is, hari ni dengan esok jer kerja.wohooo..lepas tu cuti. Tapi cuti2 pun banyak kerja kot.nak kemas umah nak beli flowers la ape la.

But I love it.sebab nanti bole get together with my friends yang dah lame tak jumpe, gossip and all.teehee...

Ps: nervous dah nie sebab semalam dah complete 50%.haihhh..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, August 25, 2011

5 days before Hari Raya

I know. We have only like 5 days away from raya. Tell me if I were that excited to celebrate raya, no I'm not. Unlike previous years. But somehow I already bought my baju raya a few months back, I bought my designer handbag a few months back, and I bought my kasut raya last 2 weeks.

Talking about kasut raya, it was the comfiest, and the highest kasut raya I owned. Blame CK for that. Sebab dia sangat selesa, I lupa dengan ketinggian mencecah 173cm ini, I beli kasut setinggi 5inci. Memang bodoh tapi memang selesa tak tipu.

If la kan, I only wear it once and then I rasa stupid walking around dengan ketinggian ridiculous macam tu, I jual la kat blog nie. By the way the size is 40 but fits my size 10 foot effortlessly. Ada pembeli? I doubt. Tapi siapa nak book email la I.

I didn't make my biskut raya yet. Usually I baked choc chip cookies, cornflake cookies, and biskut arab. I will buy london almond as my favo raya cookies and jem tart. Then I will bake my infamous choc cake and fruit cake. And during raya I will make puding caramel. Let's see if sempat buat semua nie.

My house is a mess. We let go the maid to her kampung and suffer on our own during hari raya.siapa yang akan jadi bibik? Yours truly. Jemur kain,angkat kain, design rumah, arrange barang, basuh pinggan,masuk kuih dalam balang,anyam ketupat, are all my jobs.adik?she will watching TV the whole day and gives silly excuse like "adik puasa la..". Yes, she is 20.

I'm not worried about raya. I'm worried the 'after' raya. Dahla kena pergi beraya rumah mak mertua for the first time ever in my 8year relationship. Basah ketiak la weh..hikhik..tapi mama encik bf being the coolest mom ever, I know she will be a great companion later. Same where,I will be a great companion for her silly mengader manja son.

Oh, encik bf tak pernah miss out bagi duit raya kat I. Selalu kalau dia tak bagi pun, I selalu ingat2 kan.muahaha..Cukuplah I nak bayar bill Digi bulan depan.biar dapat dari tak dapat langsung.

So, every morning selalu kitorang akan bertukar sweet texts atau paling jahat pun menganjing each other.and we always exchange our pictures. Tapi today he was damn busy sampai pukul 2 pun tak anta gambar lagi. Dah la rindu, lagi buat kita tunggu lama-lama. Tiba-tiba dia anta gambar siap dengan the cheekiest smile ever. Boleh tak? Rasa nak gugur jantung tengok my other nyawa buat macam tu.

Haihh..macam mana la tak makin sayang.

Eh, ini lari topik raya nie. Anyway hari ini ada dua majlis berbuka puasa. Kat ofis and kat PJ. Masa untuk menggemukkan diri!!

Ps: sabtu sabtu. Lambat sungguh kamu.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone


Wednesday, August 24, 2011

Thank you So Much

Masa I had 'that' problem, only orang-orang yang sangat rapat je yang tau. My family, and a few good friends. 3 orang yang tau cerita sebenar.

And they had been supportive enough especially my family. My mum,jangan tanya laa,menangis and everyday dia akan tanye my condition, and even kat office pun die akan msg I. Siap tanye, " you want to go to london this weekend".Sedih ok.

I don't know why, but kalau kita kawan seikhlasnye, rasa sayang je dengan kawan-kawan kita tu. Thanks korang untuk semua supports,air mata, dan tadahan telinga korang.

Ok jauh sgt dah pergi ni.

Anyway, I came across something on fb. A friend of mine stated that:

" Don't tell others about your problem. 20% don't care. The other 80% are just glad you have them"

Perghhh...boleh tak macam tu?

Boleh. Because that's the main reason why I don't simply post an entry here during that gloomy day or I post a status on facebook like " such a fu*king ......".

Sebab I rasa kalau I post like that on fb, people will come and ask so many questions yang kalau baca dari 1st comment sampai yang ke 128, dah bole agak jalan cerita.hahaha..

Thanks for friends yang email and PM me asking how do I do. They don't say much but only pray for my happiness.

Alhamdulilah Ya Allah tiada apa yang lebih membahagiakan dari 'kebahagian' yang Kau berikan kepada kami.

Kesimpulannya, keep the thoughts to yourself. Trust only a few persons because yeah, the others-they just glad that we have that problem. And ada juga orang yang memang berniat nak rampas kebahagiaan kita.

Jahat sungguh hati manusia.busuk hati.

Ps: berdoa yang my friend tak post yang bukan2 kat fb sampai mengaibkan suami dia. Dah banyak kali, macam hari-hari. YaAllah tolonglah lindungi mereka.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, August 23, 2011

Shopping at Ikea

Seriously need to go to IKEA. Bukan sebab hanya kerana meatballs yang lazat, tetapi juga sebab nak beli barang.

1. Balang kuih kaca. At least 4 to 5 balang.
2. Cake-tiers. Rasa macam kat rumah ada. Itu beli kat jusco ke ikea eh? Takpe kena check. At least beli 1 lagi.
3. Plate yang square.
4. Mangkuk round atau square.
5. Lampu. Floor lamp 2, atau lampu tinggi.
6. Vase tinggi paras pinggang. Rasa yang ni kat ikea ada tapi melampau harga. Kena gerak balakong ni cari.

And good news! Semua warna putih. Senang cari. Tapi rasa nak pergi kedai rm2 la, banyak jer murah2.

Ehem ehem...encik bf nak teman pegi ikea tak? Kita pegi pagi2 tak ramai orang kan sayang? Nanti I bagi u 'hadiah' special weekend ni..lalalala..

ps: cantik I like! One step closer...nervous!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Fight & Betrayal

Yesterday, tak pasal-pasal sebab rindu (tak admit kat encik bf), I exploded. Tapi I perasan la, sejak-sejak dah matang ni, rasa nak bertelagah ni, ayat dia sangat membina. Sedikit sarcasm although the points are always delivered. Get what I mean? Kalau gaduh, tapi apa yang kita tak suka tu tak sampai, what's the point of having a fight?

And kalau we all gaduh pun, ended up jadi loving gila. I harap kalau dah kahwin nanti things will always been the same (or better) for us. Sebab after almost 8 years, kitorang still sama. I still much in love with him. And him?gosh, couldn't be better.

**kalau la encik bf tu khairul fahmi che mat, mesti blog ni popular,tak pun mesti orang menyampah sebab suka cerita pasal bf. Tapi sebab bf I orang biasa,tidak berharta mahupun rupa (ok tipu), maka tiada siapa pun peduli akan blog ini**

My friend, my very close friend, baru kehilangan gf yang dicintai, gf yang diinginkan untuk dijadikan suri hati, sebab gf dia ade lelaki lain. I was furious!!and I am mad!!

Lelaki perempuan sama je sekarang. Suka amek hak orang. Memang la dia bukan suami/ isteri orang lagi, tapi the fact yang "there are so many fishes out there,why mess with the one being caught", kenapa? Really, I pray that you will be happy with the fish yang you 'curi', and I harap Allah je dapat balas kesengsaraan orang yang teraniaya.

Bila berkaitan hati dan perasaan, that's one thing we will never know- of how much they suffer inside. Allah saja yang tau.Jadi setiap benda jahat kita buat kat orang lain, akan ada balasan yang setimpal. Wallahualam.

Wah panjang ustazah ni cakap. Anyway, to my friend, insyaAllah kalau ada jodoh takkan ke mana. I'll always pray for you, and aku harap ada perempuan solehah untuk kau nanti.

Okay sekarang rindu sangat kat encik bf.. And I hope ramai yang akan mendoakan kami bahagia bersama.

Ps: novel semalam la punca penyebab semua nie..kuikui..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, August 21, 2011

IFTAR

we went for a iftar yesterday with encik bf's batch mate. they were all hillarious and some of them were so cute. haihhh...when you were around this kind of people, masalah pun hilang, and buat you macam 'awwwwww...'.

we arrived a lil bit early, but since datang awal bersebab so macam takdela masalah sangat. we went and bought some set of SKII products, and kasut kat cotton on. lepas tu encik bf kata diorang tak buat reservation lagi, boleh tak? so we went to chillis, lama gila tak makan situ, tapi tak boleh reserve, walk in sahaja. then we went to seoul garden, tempat paling favourite sekali, pun tak boleh reserve. sekali i saw this buffet kat kluang station. encik bf dah agak malas nak jalan naik atas ke piza milano, so we ended up there. reserve for 10 persons with 50% deposit. encik bf bayar dulu la macam biasa.

lepas buka dalam 9.30pm, diorang nak main bola. cik gf kan sopan bulan-bulan posa pakai long dress labuh, macam mana nak main bowling. boleh jer, tapi i malas nak campak-campak bola. kalau ikut record, kalah encik bf main bowling dengan i. ahahaha...

habis main we went to rasta ttdi lepak shisha plak. i've tried once or twice, tapi i didnt enjoyed much. macam mana plak perempuan yang merokok tu eh. when you are doing something you enjoy, lainlah rasanya. kat rasta i dah mengong-mengong. masa tu dah pukul 1. lawan mata and rasa nak baring kat meja makan tu, i ended up borak-borak dengan encik bf. cerita pasal hantu ketidakkesampaian. hahaha....it was funny and i laughed like mad, encik bf dah hangin dah tertipu dengan cerita tu.hahaha....

next stop was mali's.masa ni i dah tak tahan. nak dekat pukul 2.30am kot. he sent me home and had a nap at my house while waiting for his friends pergi tukar kereta la ape la. kat kelana jaya la plak. nak makan kat tengah-tengah KL.

in the car when driving, he said. " lately i really miss you so much. kalau b hilang tiba-tiba macam restless je.." lebih kurang. i was like..."awww...sweet gila plak bf aku nie..".

now makin lama makin sayang kat dia. and he is too. i know he try his very best to convince me.i can see his efforts. and i love that, when he's making that extra efforts. i love him. i love him so much.

Friday, August 19, 2011

I count on You

Sometimes I just want to be 'that' somebody,yang hatinya kuat, yang don't give a damn on anything pun. I wish I am that person.

But being me,made this way, kadang-kadang perasan itu kecundang jugak di tengah jalan. But trust me,I tried my very best to keep it together,to be strong. Luarannya kelihatan kuat,tapi kat dalam serapuhnya. But no one knows,not even myself. Cuma boleh rasa. Sakit.

I know I am lucky.I did know.

Cuma, I need 'that' something to buy me that feelings. To convince me. To tell me how lucky I am, how lovely the feelings are. Because I was hurt so much,so so much that it left me with deep scars.

It heals eventually,but the feelings remain.

I don't know what went wrong.nothing is wrong I guess. It is just I am not 'that' kind of person that don't give a damn on anything.

Because I AM that person, who gives a damn on EVERYTHING.

Because I am made with HEART.

Ps: mainan perasaan ni. Tak pun mainan syaitan. Tak pun sebenarnya tengah rindu ni pastu tak dilayan perasaan ni kan..pastu mulalah nak mengada buat entry camni..haha!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, August 15, 2011

Shy of Nothing

When I was with en.bf, die macam ada satu perasan yang, tak boleh nak cakap la.Of course ada perasaan sayang, rindu, manja, suka, and all the sugar feelings tu la. Tapi ni lain.

Perasan lain macam tu lebih ketara bila between us tu, ada orang lain. Contohnya, kawan, family.

Let's say,bila kitorang jumpa, tiba2 nak kena jumpa family dulu,I rasa macam tak selesa, and macam ada orang memerhati tingkah laku kitorang. Is that normal or I'm being a paranoid?

I rasa malu sgt and gugup. Kalau dengan my family,I okay lagi. Tapi bila dengan family dia,and dengan kawan-kawan. Gugup plak rasa.

Macam kelmarin, masa I nak exchange barang,he asked me to masuk rumah and jumpa his mom.gugup wehh..so I bagi la dekat mama kurma coklat,dendeng,and sambal sotong I masak. Basah ketiak nak ngadap mama.

Then mama hantar kitorang kat gate.so masa tu I was standing next to him,nak masuk kereta.then I cakap, "tanye la mama nak makan ape..". By that time (I rasa la) pitching dah lari, body gesture pun dah macam pelik.haihhhh...

Dalam kereta,oleh kerana pembawakan tadi, I jadi excited (the atoms are in excited state), sampai en bf pun perasan. Malu tapi dah badan kita working tremendously mcm tu, what else can I say?

Masa minum dengan kawan-kawan pun,I duduk jauh-jauh je dari dia. Eh salah, dia jauh-jauh dari I, sebab skrin bola tu kat belakang. T_T

And I didn't talk to him at all,I rather talk to his friend. Cuma.. ermm.. I main2 tangan dia bawah meja jer...rindu punya pasal.

I think the fact yang orang memerhati me and him, bukan buat I x selesa,it is just,I malu nak tunjuk I sayang dia depan orang..ecewahh.. I mean like betul-betul manusia la. Kat blog, fb, orang tak tengok directly kan.

So I think, by being an item, rasa malu tu masih ada.maybe you all tak faham la tapi haihhh...malu la.

Ps: sabtu ni entah macam mane la. Buka meja lain-lain la.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, August 14, 2011

Fast

semalam after iftar, i went to fetch encik bf at his house, cheras. ada barang needs to be exchanged selain dapat my angry bird bought by one of his friend. terharu sangat sebab tak rasa pun dia beli because we were like talking just in the facebook. tiba-tiba encik bf call cakap angry bird dah sampai. i was like...whaattt? but anyway, dah dapat. and it was so cuteeee!!

then we went to mamak's stall and hang out with two of his friends, yang memang kenal pun. watching football and biasalah, borak2. encik bf busy talking with kawan dia, so i took the chance untuk borak with the other friend, memang close friend pun. and he was talking about something nice to hear from A to Z. its good when people start talking something important and privacy in one's life, sebab by that time, (s)he is start to believe you. although dia tak cakap directly, psychologycally, dia dah let you in his/her life.

but the time was like 3.30am in the morning, haruslah bergegas pulang. encik bf juga kelihatan lentok-lentok. dia kan, kalau dah ngantuk, die jadi cranky. dia nak kata kita cranky, tapi dia pun sama. but he was like so cuteeee, rasa macam nak tumbuk2 jer...haha

i pecut like 110km/h which i seldomly did, maybe this was my first time (boleh gelak sekarang), and it took me like 10-15minutes to drove from cheras to gombak. memang terbaik. and i drove at the fast lane (clap hands)...teehee. kaau kena saman memang menangis aku.

hrmm..tiba-tiba rindu plak kat encik bf. tinggal lagi sebulan jer...and hopefully and i pray hard, things will always on our side...i love him and will always have...

ps: 20minit lagi nak buka puasa..yeay!!


Wednesday, August 10, 2011

Bazaar Ramadhan

Hari tu first time pergi bazaar ramadhan atau a.k.a PARAM (pasar ramadhan) dengan encik bf. Orang malaysia ni malas gamaknya sampai benda alah ni pun nak short form kan. Kalau pandai shortcut kan formula Calculus bangga la sikit kot.

Anyway, we went to bazaar kat wangsa maju depan jusco, about 15mins driving to my house. Nothing much that we bought except air tebu yang en bf excited gila nak beli,and chicken wings. Me and bf selalu have our thoughts on something, and selalunya sama.

(The thought of having life with him is beyond everything..)

Kitorang tengok ramai je yang galak membeli without they know it would lead to ? Pembaziran. Kalau makan takpe. Even my mum beli kuih rm2 tu pun tak habis inikan pula murtabak.

Me and my bf had learned that the amount of food that we consumed is the same like any other ordinary day.takde menambah pun.tapi sebab the whole day tak makan kan, so kita rasa lapar.bila lapar kita tend nak semua benda banyak.so end up beli byk tp last buang tong sampah.

Frankly speaking,I rather eat at home dari makan kat luar. Same goes to encik bf. At one side, kitorang boleh berjimat, but on the other side,I la kan kena masak..teehee..

Now I'm learning to cook his favourite dish.luckily, favourite dishes die same dengan apa yang I suka..senang.

Anyway encik bf haritu tak cakap nak pergi bazaar maka I ended up over dress ke bazaar.so funny but takkan semata nak tukar t-shirt kena balik and datang semula ke bazaar right?nonsense.

We really did enjoyed our date.it was meaningful to him, he said. Malam he lepak at my house watching MU vs Man City and now he knows that my family takde la fan of football because ayah was surfing the internet while both of us semangat tengok bola. T_T

Ps: he was so cute cuddling himself masa tengok bola..teehee..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, August 9, 2011

What is Happening?

SAYA JATUH CINTA DENGAN LELAKI YANG SAYA KENAL ALMOST 8 YEARS AGO....

MACAM MANE NIEEE!!

MALU tapi MAHUUU........

Tuesday, August 2, 2011

Happy Ramadhan

Wah,dah 2 ramadhan dah kita hari ni.sungguh cepat masa berlalu. But I feel so sad sebab I am still not able to perform my rukun islam. Oh,rasa tak terlambat nak wish Happy Ramadhan to all the Muslims. Ramadhan datang sekali je setahun.dan kehebatan bulan ramadhan ni,kita tahu,tapi Allah lebih tahu. So jom rebut pahala bulan ni untuk kegunaan akhirat kelak.

Bulan ni tak macam ramadhan yang lalu. Ramadhan ni special sangat.tak boleh cakap sekarang tapi dah boleh agak la kot..*senyum*

All I can say is that,I feel so blessed, ada kedua ibubapa yang very understanding,doakan yang terbaik untuk anak-anak dia,kawan-kawan yang menyokong,en bf yang penyabar and who loves me more than anything else. Apa lagi yang I nak? Kebahagiaan. Kebahagiaan yang I mimpikan dengan orang tersayang.

So bulan ni,I doa banyak2 semoga Allah limpahkan segala nikmat kebahagiaan dunia dan akhirat,untuk saya,awak,awak,dan awak.

Happy fasting!!jangan makan banyak-banyak sangat y'all..kate nak pakai kebaya tahun nie..teehee..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sunday, July 31, 2011

Truly Yours

i can see the faith in his eyes.
i can see the regretness on his face.
and i can feel the love when his hands touches mine.
and that he never let go of my hand despite he is driving, and walking.

*senyum*

effort dia from day 1, from the day he said he want me, saya boleh nampak. saya boleh rasa.
slowly the feelings i had for him, developing little by little.
slowly i remember how i used to love him more than anything else.

*senyum*

and i love that feelings.
that true feelings i had for him.
the feelings that i called; cinta sejati.

Saturday, July 30, 2011

Im Not That Strong

kalau dengar-dengar tajuk kat atas mesti rasa nak emo-emo je entri, kan? anda (dan saya) SALAH!!ceritanya bukan pasal perasaan sedih, atau ketiadaan kekuatan dalam life. bukan itu.

pagi tadi, ada training session dengan my personal trainer. badan besar tapi rendah orangnya. but i always love to hear the stories from him. we shared a lot of information. tentang hidup. tentang kepercayaan. it was always a good idea to have some piece of advice dari seseorang yang sudah makan garam dulu dari kita.

anyway, last night i didnt eat anything. regime sekarang adalah *wajib untuk tidak makan malam. pagi tadi bangun pun tak sempat nak breakfast sebab bangun lebat, kata hujan. encik bf plak sedang sedap-sedap tidur dalam selimut tebal, amat jeles. kita call die around 10 macam tu, suara tengah sedap tidur.suara paling manja sekali. kikiki.

oh, hari ni regime die macam hardcore sikit. haritu masa on a date dengan encik bf, i said trainer tu macam tak best je, sebab semua routine dia suruh buat macam ajar budak-budak jer.sekali hari ni, amek kau, termuntah-muntah terus.

MUNTAH?hadoiii....i know after last session tu dia nak ajak borak-borak, macam biasa. but i terus say bye, heading to restroom. lepas tu, bueeekkkkk bueekkkk bueeekkk!! gila macam hos air kot i muntah. but semua memang air jela keluar sebab perut kosong kan takde pape.

lepas tu mandi pun gigil tak bertenaga. nak bukak baju ape semua i siap lean dekat dinding sebab rasa pening-pening. drove balik pun slow and steady jer.

IM NOT THAT STRONG rupanyeeeee.....hahahahahha!!!

ps: encik bf kate, kalau muntah-muntah tu kira fit la tu siap thumbs up die bagi. beliau cuba confuse kan i ke ape nih?

Friday, July 29, 2011

Usah lepaskan

Usah biar ku bersendirian..

Usah biar hati mu di tawan..

Usah biar diri ku di sini..

Seorang menunggu tanpa teman..


Usah lepas genggaman tangan mu..

Usah biar semua berlalu..

Usah terlupa perasaan hati..

Pertama kali bila bertemu..

Usah lepaskan......



Credit: taufik batisah



Ps: faith in love...<3

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, July 28, 2011

Betrayal

What's the difference between orang yang mem-betray, dengan orang yang di-betray?I bet orang yang di-betray rasa lebih sakit, kan?

Kita manusia. Tak lari dari kesilapan. Tapi kita mesti ingat, kita ada Allah, dosa dan pahala. Setiap apa yang kita lakukan,kalau kita ingat Tuhan, benda-benda tak sepatutnya takkan jadi.

I didn't say that I am good,alim. But I know,bila I buat-buat tak ingat Tuhan,memang dosa la yang I buat. Contohnya, mengumpat. Tapi kan, kalau kita buat sesuatu tu sampai lebih dari sekali, adakah itu "manusia melakukan kesilapan"?

You will never understand my situation,and I tak mintak pun difahami.but the pain that I feel, I tak boleh nak tahan. It hurts so much. So damn much that I cried myself to sleep every single night.

I just have to be strong.

I just have to be myself.

I just have to enjoy my life.

Kenapa la manusia tak pernah nak menghargai apa yang dia ada? Kenapa la manusia cemburu dengan kebahagiaan orang lain?kenapa la manusia tidak tahu bersyukur?

The pain. I hope it goes away,just like when the wind blows....

Ps: time will heal the wound.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, July 22, 2011

Pot of Gold

Sayang saya,
Lately ni sweet sangat.

He always tells me where he wants to go,how he feels on certain thing, how much he miss me, how much he wants me,that I am important in his life. He talks about future,and I proudly say that I am in the picture.

Dia bukan macam tu dulu. *senyum*

And I love that.I love the changes,because it is a good change of him. Deep in my heart,I too,want to change for him. I really do. I tak nak kesilapan kitorang dulu buat relationship kitorang huru - hara. I admit both of us memang buat salah. Hanya kitorang tahu siapa yang bersalah sebenarnya.but still I want to change,not just because of him. Tapi untuk diri sendiri jugak.

Takde istilah teruk kalau berubah untuk orang yang disayangi,lagi2 kalau berubah tu kepada kebaikan.

Sebenarnya I bersyukur sangat sebab diberi peluang kedua untuk mencintai dan dicintai.sebab I know it will be the end of the world if I stop loving him.

InsyaAllah,things will get better day by day.

Ps: I don't like to point finger,if you know what I mean.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, July 21, 2011

Celebrity Fitness







i always in love with workout *cough* exercise, especially aerobic. i was an athlete back in school dulu. i was a netball player, was an archer. (read: was). when i entered university for 6 years, jarang sekali nak workout. but somehow i managed (slightly) to controlled the food i consumed.

macam mana boleh terjadi member club celebrity fitness nie?

last sunday when i went out for a date (to discuss 'our' future, damn it was a very sad day) and i thought it will be the last day we were an item, he brought me jalan-jalan to one of the celebrity fitness outlet. back in my mind, i think he was crazy, sebab kenapa dia interested nak join celebrity fitness here, jauh dari rumah dia. but i heard he said, " nak compare price between celebrity fitness and fitness first..". so i macam okay je la.

while waiting, he asked me to wait outside. ada dua kemungkinan jer, he intended to buy membership for someone or himself. but the fact mungkin itu adalah hari terakhir we were an item, i jadi sakit hati bila fikir he will be around and quite near to me. macam mana kalau terserempak? mesti sedih kan. while waiting kat luar, i was crying. dah la lama tunggu.

so something happened on monday. to cut the story short, we were okay. on tuesday he asked me out for a date, dia kata penting sangat. janji jumpa pukul 9, but until 9.45pm i dont see him anywhere. bengang jugak sebab he is a punctual person, but i jalan-jalan pergi guardian la, cold storage la, nak sejukkan hati.

by 9.50pm dia called tanya i kat mane. and we met. i saw the celebrity fitness's official beg. so i said to him, "uuuuu....ade orang dah register la celebrity fitness. nape tak ajak?boleh orang join sekali.." dalam hati kecik ati jugakla, but i stay cool jer.

then tiba-tiba dia cakap, "nah sayang..untuk awak. as our wedding gift..". i was like, what the fish!? i took out the receipt, and it was about RM2000!!??i thought he was joking. gila apa kau membership mahal macam tu. tak mungkinlah kan dia nak beli untuk i.he said, " yer sayang...untuk awak..." sambil senyum-senyum paling manis sekali.

then dia terus bawak i jumpa the trainer, and the trainer explained everything, pasal classes and 12-sessions of training. still in a blurry mode, but adapted fast.

so yeah, this was the reason macam mana i boleh joined celebrity fitness. encik bf telah membeli advanced wedding gift. i dont feel offended, because I REALLY WANT TO JOIN THE GYM!!!WOHOOOOOO!!

thank you baby, thank you sayang!! sangat-sangat gembira!!i went to the training semalam, and best gila!!!i hope tidaklah hangat-hangat tahi ayam jer..teehee..

kadang-kadang Allah dah tuliskan cerita yang cantik untuk kita. i doa sangat cerita cinta i cantik sampai akhir hayat kami. i love him, and i know he loves me too. berdoa sangat tiada lagi dugaan yang hebat macam hari tu. i tak boleh hidup kalau takde dia..hrmm...sebak plak tulis macam nie.

so okay la. i hope i can get my ideal weight by the end of the training session. please please please...amin.

ps: doakan kebahagiaan kami yer. amin..~love~

Mencintai Aku Dengan Seadanya

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Stacey - Kisah Dongeng

ps: bila ofismate 25jam bukak lagu ni memang agak bernanah jugak telinga...T_T

Wednesday, July 20, 2011

The Up Side Down

Assalammualaikum.
Where do I begin? Okay.for the past few weeks,I had been in a kind of situation yang I rasa tak pernah di alami oleh mana-mana pihak pun kat dunia nie; Bila nikmat cinta ditarik dalam sekelip mata.okay fine. Exaggerate. Orang lain pun pernah rasa,but I was devastated.I really was. And I think my world has come to an end.

A week before this sad thing happen,I was happily went on a date with him.and I don't expect any of this scary thing to happen.at least not a week after a loving date,no?

So when he said he wanted to break off our relationship (for a certain reason I don't want to mention here..awwwww..don't be sad..haha), I was damn shocked and really rasa nak pengsan. I was crying like mad but at the same time I know I have to let him go.after 7 years. Selepas 7 tahun yang penuh rasa cinta. We don't get on a fight nor we have major problems with each other.It just happened and it happened on the 10th of july.

I was devastated.I can't work.I can't eat.I cried everyday at the office.my friends were crying too.my parents were sad,so do his parents. Days were so gloomy.I lost a few pounds due to that. He even change his relationship status on facebook.by that time,I know he is serious.

I was praying like there's no tomorrow.I never pray before.I mean not that diligently. Deep in my heart,I know I still want him.I really do.call me stupid,call me stubborn. I really want him because I love him.I really2 in love with him. Orang yang pernah berasa cinta saja yang akan faham.

Until on the last monday,I decided to let him go.I really do. I just want to see him happy. I met him on sunday,he looked so sad,serabut.I can't see my love one like that.I really want him to be happy.and Actually I have already plan to leave for UK.I had contacted several friends kat manchester and london.and I should be gone, september is the earliest.

But things were not always according to our plan. Allah penentu segalanya,remember?alhamdulilah yang teramat sangat,we were back on track. He still loves me,and I still love him. I still takut-takut with him,but I hope Allah akan sentiasa meredhai hubungan kami.

Alhamdulilah, we will get engaged in just around the corner,and married after that. InsyaAllah. Amin.(I am crying when I type these words)

I just want to thanked Allah,sebab Dia tahu akan sebab yang terjadi dan Dia akan sentiasa membantu hambaNya yang lemah. Thanks to our parents yang tak putus2 doa untuk kebahagiaan kami. Thanks jugak kat kawan2 yang sentiasa bagi sokongan. Kawan-kawan yang tak pernah bersemuka pun sentiasa bagi sokongan.

And lastly, I want to thank (and appologize) to my dearest bf. Terima kasih sebab masih percaya akan 'kita'. Terima kasih kerana sentiasa menerima kurang lebih your own gf. I'm so sorry for all the wrong doings. I hope we will start a new life together with a new chapter. I'm looking forward to have a life with you because I love you so.

Ps: the sadness I felt during these past few days just cannot be describe in words. Allah je yang tahu.up until now I'm feeling the sadness but I just love him.itu sudah cukup untuk menutup rasa sedih tu.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, July 9, 2011

Abang Macho Tapi Sweet

Assalammualaikum.bersiaran lagi kita tapi since hari ni hari sabtu,maka ianya adalah hari cuti bagi saya.hari ni adalah hari tak bersejarah sangat sebab manusia yang cintakan rusuhan dan ketidakamanan tengah sebok tunjuk perasaan bawah panas matahari membahang di,entah.malas nak amik tahu.

Oh jadi kita bersiaran dari studio haircut.tengah potong rambut.lagipun jap lagi nak pergi wedding.kat tengah2 KL plak tu.

Citer pasal wedding,I lari sekejap beli hadiah kat jj.beli mangkuk letak candies jela.ingat nak bagi duit,tp macam tak best je plak datang tangan kosong walaupun kita bagi duit.kan?

So,sekejap je.cari foundation pun xjumpa.dah nak habes dah kot.actually dah habes pun.lepas beli tu terus la naik escalator,cr kunci keta dalam beg,tangan sebelah pegang hadiah berbalut gold,bayar parking.

Okay sabar sabar.nak citer la ni pasal abang macho tu.

Tengah nak bayar tiket tu,seringgit je pun.boleh tak takde duit kertas RM1?duit syiling dia taknak makan plak.hangen gila aku. Nak taknak buat la muka seposen mintak tukar kat orang.

Ade plak abang demok2 comel baru sampai.buat muka ayu,manja,

"Abang..ada seringgit tukar tak?dia taknak plak duit syiling.." Sambil cari2 duit syiling dua puluh sen,5 keping.

"Nah..amek jela.."

"Eh bang,ape ni..amikla ni bang..orang nak tuka jer la.."

Abang demok2 comel itu berlalu pergi. Kawan dia yang agak hensem kat belakang dia tu senyum comel2 jer,sambil dalam hati cakap, "kawan aku dengan awek laju je bagi sengget,dengan aku 50sen pun mintak balik".

I was like,terkejut gila.yela..niat kita nak tukar,tapi abang tu boleh plak blanje sengget.so thanks sgt2 abg demok2 tapi sweet. Doakan semoga rezeki abang tu dan keluarga beliau bertambah ruah hendakNya.

Sweeetttt gila abang tu. *senyum lebar2* tu buat calon suami pun enak jugak tu.ehehe..

And sekarang I'm having fever,batuk,selsema,dan sakit kepala yang melampau. Dua2 klinik boleh tutup plak kan.pergi pharmacy die bagi ubat flu ape ntah.jap lagi baru makan.

Ps: pendek plak amoi ni potong rambut aku.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, July 8, 2011

Part of My Life

Assalammualaikum and a very good morning to all.ewah, macam nak buat forum plak. Anyway, today I came across a statement in twitter.I can't put the link because I'm broadcasting using my bb. So the statement was like this,

"If someones want to be part of your life,they will make an effort to be part of it"

Saya sangat setuju dengan statement di atas.sangat-sangat setuju. Mari bincangkan ( dengan diri sendiri).

Contoh,kalau the gf you tak suka you datang lambat,janganlah the bf datang lambat.alasan jem,kete rosak adalah annoying. Takkanlah a day before dating,tak boleh check dulu?kan? And kalau tau jem,can't you put some effort utk gerak 5 jam awal dari waktu sepatutnya?kan?

When I want to go out for date (ini rahsia sebenarnya) two days before until the date,I selalu mandi guna sabun2 mahal(mahalla, 500ml dah RM18++) supaya bau tu melekat.I MAKE AN EFFORT untuk berbau wangi,to make the outmost for the date.

Itu satu. Another thing,kalau the gf tak suka the bf brkawan dengan orang yang dia tak suka atas sebab tertentu, the bf haruslah MAKE an effort untuk tidak berkawan,demi yang tersayang.

Tapi kalau sayang la.kalau tak sayang,lantaklah kan?tinggalkan je gf macam tu demi KAWAN tersayang. Takde masalah.

As for me.kalau I rasa the man is really THE ONE for me,I leave the person yang menjengkelkan dia.mungkin dia cemburu.mungkin dia sayang sangat kat kita,takut2 kita tinggalkan dia.ha,sweet kan?:)

And both parties kena bekerja keras and make an effort untuk happykan your other half.kalau dia tak happy,tak ceria,selalunya bergaduh.bila bergaduh,relationship pun tak berapa nak best. Kalau dua2 make an EFFORT untuk pleased your other half,things will be great.

Yang penting,EFFORT tu!

You boleh berubah,kalau you put some effort for it kan?kannnn??

Ps: bila berfikir,berfikir for both sides.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

 
design by suckmylolly.com