Pages

Monday, October 10, 2011

Splendid weekend

Last weekend I had a splendid weekend. Both sabtu and ahad spent well (read:spent well but not quality) dengan en tunang.

Sabtu malam I had an open house invitation from tasha,my junior when I was in sarawak. She is smart yet cantik.okay memang cantik. The menu for that night were nasi beriani which both of us tak makan since it is carbo. We had bbq chicken n lamb,coleslaw,potato salad,ayam masak merah,and pengat durian-oh-so-sedap and a cube of chocolate cake. Am not full and either kenyang.

Thinking of getting sugar glider, but en fiance beriya-iya tak kasi. Dengki la tu.dengki sebab I will spend more time dengan the new pet instead of him.I don't know ape rasukan yang telah merasuk but I really want that sugar glider.kalau la en fiance romantik enough to buy for me the sugar glider as a gift ke,I would definitely love him to death,I mean up to until second death..ahaha..

No laaa, I still love him even if he didn't give me anything *batting eyelashes penuh pengharapan*

Then ahad tengahari seawal 11am he fetch me at the condo,pergi wedding kat klang.meru okay bapak jauh.and of course 2 kali sesat since both of us memang jenis main redah berpandukan google maps.

Tengah jalan2 tau-tau dah masuk bandar shah alam.T__T bila dah sampai klang, we missed out the meru ramp sampai ke shah alam juga.second missed was my mistake,because I yang cakap "jalan ni b.." And terus heading to shah alam. Bongok betul tunang encik kan?. Pastu senyap je dalam kereta dalam 5mins because I was so afraid en fiance nak marah.dahla jem,jauh,panas,salah jalan pulak tu.better senyap je kan.

Tiba-tiba dia cakap, " signboard tu pun patut arrow die macam ni (buat gaya arrow senget ke tepi)..".haaaa, okay legaaaa.. Hee..But I would have said sorry kan? Bukan ego,just malu nak mengaku salah baca signboard.heh.

Wedding ed and botak best gila.I mean the food was great.makanan jawa is so damn good.ada sambal goreng.a lil bit masin sebab ada ikan kering.en fiance enjoyed much the weather.panas but windy.I was expecting him to sit,eat,and go.tapi dia sit,eat,eat,eat,tengok2 sekeliling and baru go.hahaha...cik fiance pun ngap ngap ngap jugak. Tu balik terus pegi gym tu.ahahaha..

Anyway I baru perasan la.whenever kitorang jumpa kawan en fiance,and kawan dia bawak gf/wife,mesti I yang hulur tangan dulu nak salam. I ni terlebih peramah ke,muka sombong ke ape?atau semua taknak kawan dengan I?uwaaa.. Tapi takpe.orang kata yang terlebih dahulu memberi salam lebih baik. Ok seppp!!

By 3pm I dah kat rumah. Dalam kereta on the way,en fiance bising2. "B, next weekend tolong lah cancel all your invitation.kita dah lame sangat tak keluar shopping,tengok wayang dua-dua..".haa,masa ni dah nampak bunga-bunga cinta mekar di taman.siapa yang tak suka kan?nampak yang dia nak spend the whole day dengan kita and doing nothing for other people. And cik fiance jawab " I cek first eh b?sebab rasa ada wed bad bla bla bla.." Tanpa rasa bersalah. Bahahaha..takpela..semua pengantin suka kan orang datang wedding dia.

I kalau boleh semua friends nye wedding I nak attend. Tapi yang luar KL tu susah sikit sebab kekangan duit dan masa. Paling jauh I pernah pegi was ipoh.yang dah bagi kad tu I memang sedih kalau jauh,lagi2 kat penang,kelantan,kedah. Tatap kad kahwin korang je sedih-sedih dah.hurm..

Malam tu tiba-tiba en fiance jadi sangat sweet gila eh-hello-where-have-you-been-selama-ni..ahaha!! As you all know,en fiance bukanlah romantik, kat fb wall I takde nye nak tulis "good morning sunshine!" or video2 lagu cinta.memang takde.

Tapi malam tu dia cakap "thank u syg for loving me.." and paling nak tercabut jantung dan mata dah berkolam bila dia cakap, "I'm so lucky to have u as my future wife..".

Ya Allah, terima kasih. For everything.

Ps/: oit 8 bulan je lagi. Kursus kahwin pun tak pegi lagi. Nikah je boleh tak?

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

2 Kata bijak pandai:

Q said...

tak boleh..kena pergi kursus dulu...lebih paham konsep suami isteri nanti..best woo kurusus kahwin!!hihi -qyla @ Q

fareenz said...

ahahaha...haruslah pergi kursus dulu qyla..banyak lagi nak belajar..heee...tq qyla!!happy weds!

 
design by suckmylolly.com