Pages

Friday, October 5, 2012

Sabtu yang hening

hari ni 5 october 2012 kan?
hari ni genap 8 tahun and 8 bulan me and husband bercinta!!( and still counting, insyaAllah..hehe)
lama ke?? lama tapi since kitorang dah masuk new phase which is marriage, 8 tahun tu tak counted (bak kata husband) sebab dia kata, lepas kahwin ni semua dah lain. entah la ape yang lain. runsing jugak i ni?hahaha....tak tak. maksudnya maybe the way i treat him and the way i talk to him is way different masa couple dulu.

tapi dia selalu mentioned yang dulu before kahwin i takla semanja sekarang ni. heh. but listen, it can be a double meaning thing.o_O
1. manja as in a good thing. manja, sweet, kena selalu bagi perhatian etc.
2. manja as NOT a good thing. manja yang menyusahkan, manja yang dah perangai macam adik-adik yang kena bagi extra care.

so, which one am i?? suami, baik u jawab nombor satu okay. hahahaha..

anyway, tomorrow is saturday. tiba-tiba hati sayu. tadi dah berkolam mata, thingking tomorrow is my first sabtu without my husband around. ke time nandong ni emosi dia ke laut sikit? whatever it is, rasa sedih sangat.

selalu kalau jumaat malam tu kitorang tak balik kampung (prffttt...jauh la sangat. both our parent's house is in Kuala Lumpur..)kitorang akan have double fun at home!!;) jumaat malam tu usually both of us akan kemas rumah. you know, kemas as in i put all the pinggan into cabinet, husband will go vacuum all the carpets and mats plus he will bebel bebel asking, "ni memang tempat letak handbag ke?" , sambil referring to our bedroom side table. -_- kadang-kadang i am so mad at him sebab i kat dapur and he was in our room, dia boleh panggil semata nak tunjuk handbag i yang merata tu. did you know how far is my kitchen from the bedroom?? -_- i is mad okay! sebab jauh dan penat.

then, i will sweep the floor pastu mop. kalau extra rajin kitorang akan basuh toilet. since kitorang toilet asing, basuh sendiri-sendiri je. tapi selalu i tak basuh la toilet sendiri. only when husband do the spot check baru gelabah sendiri. pastu i guna la kuasa wanita, being all manja and kinky (haha!), i mintak tolong dia basuh and promise to cook the best dish in the world, and he said, "okay.". nice eh perangai macam ni? -_- tite penat la awakk...hehehe..

jumaat pagi sure bangun lambat. lepas subuh golek-golek lagi. borak-borak, main-main selubung, and end up bangun kul 10 kalau tak pergi jogging. pastu when both of us baring, sambil pandang siling rumah, akan kedengaran suara menakutkan kat sebelah, "lapar b. kalau dapat jemput-jemput bawang ke, nasi lemak ke, sedap ni..". ok siren dah bunyik. segera la bangkit yer. so depends on the barang-barang yang ada dalam fridge, i akan masak apa yang ada la, and if there any special request from husband, kita masak tu jela.

then tengok tv ke. and if not, tidur balik ke. tapi selalunya tak boleh tidur sebab i need to settle of all our baju, nak lipat, masuk dalam wardrobe, nak iron lagi, so it will take half of the day nak siapkan. petang-petang then only we go for a jog kalau pagi tu tak pergi, or pergi dating. dating is always fun. sebab dapat jalan rapat-rapat and pegang tangan all the time. my favourite!! hahahaha...

but yeah.

husband dah takde nie. what else can i do?? there's no fun when u kemas your house alone. right??esok lepas wedding my friend ingat nak balik rumah. nak amik baju husband, buat teman tidur malam-malam. lepas tu nak kemas ape yang berhabuk ke ape. i need to keep the house clean and lively, kot-kot husband balik cuti which i doubt ada pun. bila i tanya dia tak tau pun cuti bile. sobs sobs. i rasa esok mesti berjurai air mata i bila masuk rumah. ha tengok, ni tengah type pun dah berkolam mata. tskk...

i really missed him. cuti, can u please come faster?

3 Kata bijak pandai:

Miss Neddy said...

Best je baca kisah org dh kawen. please pray for me dear. bila la jodoh kami akan sampai. Oh pray hard. Hubby xstay together ye? sabar k dear.

Fareenz said...

insyaAllah. usaha + doa....:)
Allah saje nak bagi yang lebih baik kot...dont worry!

aina zaireynna said...

owh..confius..how can my aunt pon usya da same blog ngn me..arghh..heeee...ari2 usya siap follow kot blog ni

 
design by suckmylolly.com