Pages

Friday, October 8, 2010

My cup of tea

Tempat: MY house
Masa : 9.00pagi

lelaki : " selamat pagi. boleh saya bercakap dengan F***h **i***n??"
me : "ye saya bercakap." (mengantuk)

lelaki : " F***h **i**n, alamat No *** Jalan ****....betul?"
me: "hrm. betul la tu. kenapa?"

lelaki : " kitorang nak hantar bunga la. ada kat rumah tak?"
me: " ada tapi sekarang saya nak keluar bang.hantar sekarang boleh ke?"

lelaki: " 9.30?tak sempat ni kak.."
me : " yeke?ermm...kedai kat mana nie?" (dalam hati rasa nak letak je phone takot gotcha call ke ape)

lelaki: "seputeh, bangsar.."
me: " hantar kat midvalley boleh? saya dah on the way ke sana la.."

lelaki : "boleh kalau akak tak kisah.."
me: "ha, kenapa plak?besar sangat ke bunga dia?"

lelaki: "besar tak besar la kak. ada 12 kuntum."
me: "takpela, nanti saya call balik la arrange delivery. saya nak call nombor mana eh?"

lelaki: "no nie jela kak.."
me: "ok. terima kasih yer.."
lelaki: "same2 kak.."

(letak phone. masih blurr)

Tempat: dalam kereta otw to Mid.

me: "ayah, ada orang nak deliver bunga, siapa plak yang kasi yah?" (gelak2 malu)
ayah: "galang kot.." (im a big fan of randy pangalila)
me: "wahhh..kalau galang sekarang jugak kita pergi indon pinang galang yah.."
ayah:" perasan. bf kamu la yang hantar, siapa lagi.."

Tempat : Midvalley
Masa : 10.45pagi

lelaki: " kak, macam mana bunga nie?"
me: "erm..hantar esok bole ke bang?"

lelaki: "bunga tu dah buat kak..."
me: "yer?takpela..hantar jela kat midvalley nie. saya tunggu.."

lelaki: "dalam midvalley ke?"
me: "ha'ah..tunggu depan McD boleh?"

lelaki : "McD kat belah mana kak?"
me: "dekat GSC tue..wayang.."
lelaki : "ok kak. jumpa sana. bye.."

after 30minutes..
SMS : " kak, saya dah sampai.."

the bouquette is so beatiful. ada 12 kuntum red roses, sangat wangi, dan sangat mekar. and i saw a yellow card in between the flowers. so i opened it.

(nak tulis tapi malu la..but it was so sweet feels like melting dah hati ni..)


takde nama siapa-siapa pon kat situ. so i wondered siapa la yang bagi. i had a fight with my bf, memang tak terfikir pon dia, because he was like so mad at me. and i was like double mad at him.

so i called him and he was like malu-malu.mula-mula dia tak mengaku dia hantar, lepas tu i dengar dia gelak-gelak. and i was like lagi malu sebab semalam macam marah sangat but tadi macam dah malu-malu suara jadi menggedik sikit cakap "thank you..i love the flowers so much.." kat dia.


*gelak*


well, i did underestimated him. he did gave me flowers a few times tapi seriously tak sangka dia nak delivered bunga sebab last night fight was devastated to me. i gues this is one of his way of telling how sorry he was, for everything i pressumed.


my ex bf told me that i am lucky enough to have him (my bf) sebab dia sangat sabar orangnya. even he (the ex) said that dia sendiri tak tahan dengan perangai i, and that is the reason why we broke off dulu. and he said i should think deeply that after so many years, he (my bf) still love me and stays by me.


hrm...i guess i should be thankful. but you know la, guys kan unpredictable and very annoying sometimes. my bf, ergghhhh....i dont why but i just love him to death despite what he had done to me. i really love him, and many people didn't know that. but i know my bf knows about it. he should know that i really love him.


anyway sayang, if you read this, thank you for the flowers. sangat2 terkejut but i love it so much. mama terus jeles lepas balik office tadi and mula cari gaduh dengan ayah kenapa dia x dapat bunga. dia kata bf saya romantik. *gelak*


im sorry for these past few weeks. i know i never been a good gf to you and selalu marah-marah. but i love you and i wanted to say how sorry i am. we learn from mistakes, don't we? thank you for always be there for me. terima kasih jugak sebab terima saya seadanya saya.


walaupun dah terlambat 3 hari, still i want to wish you happy 6th year and 8months of our anniversary. i love you and forever i will.


*senyum*

5 Kata bijak pandai:

shayra hint said...

bestnya!! the last time ai dapat bunga was 2 years back, masa convo.

*takleh byg muka naza malu2..* hee~

nabilazahin said...

sgt comel korang nih hihihi

Fareenz said...

she- u dpt bunga special lg beberapa bulan je. itu lagi saya jeles....=D

Fareenz said...

nabila- ohohoh...cube gaduh tgk..saket jiwa.=)

Princess Ayang said...

eeee.... jeles... nk bunga gak..
my bf jgn la harap nk dpt bunga..even ms konvo pon tak dpt..dia ckp bunga tak boleh makan..
i tengah tunggu apa la dia nk kasi anniversary tahun nie.. menanti dengan sabr 17th oct.. T_T

 
design by suckmylolly.com