Pages

Saturday, October 30, 2010

Calling for all Ibu(s)

Kalau esok-esok ni i kahwin, lepas 9 bulan dapat baby, kira bunting pelamin la kan, i nak anak i panggil i IBU. i repeat IBU.

walaupun kata ganti diri ketiga i - 'mama' (jangan tanya kenapa mama), still i nak anak-anak i yang gemok, putih dan debab itu panggil i IBU.

kenapa IBU? kenapa tak mama, mommy, or bonda??

kalaulah pulak my baby tu lelaki, alangkah sejuknya perut i bila dia panggil i ibu sebab..

bayangkan kat sekolah gangster gila, main rugby pulak tu, ketua pengawas sekolah, or masuk MCKK ke, or RMC ke siap dengan baju NO.3 ke, jumpa-jumpa i, jerit IBU siap peluk ciom semua.

comel gila kot!!

i rasa awek-awek hot pon boleh cair kalau dengar anak i yang berbadan sasa, bermain rugby dan memakai baju NO.3 tu panggil i IBU. walaupun muka tak berapa nak hensem, kan?

oh, panggilan BONDA pon masih di considerate kan.

*senyum*

ps: ni la padahnya bila baca blog orang dah kahwin. ahh..tak pedulik!

6 Kata bijak pandai:

ms.Teddy said...

ibu pn comel..but sy lg prefer ank2 sy pggl sy umi..hee..3 huruf jugak..tp xmo mama..zess..

masnurain said...

ibu...
^_^
saya x kisah my future children nk panggil either ibu ke mama ke umi ke..
hihi..
but more prefer umi kot..
mcm ala2 sopan cenggitu..
hihi..
tapi untuk "bapak" nya plak..
saya nk suruh panggil waled..!!
hahaha..
mcm comey2 je cm2..
wee..~~
but "bapak" nye still unknown ag!
alahai...
sape la yg btuah tu...
hahaha

Fareenz said...

ms teddy-umi pon pernah terfikir gune..tp umi kene la jd umi yg baik, kalau umi leh tahan jgk perangai...x sesuai!

Fareenz said...

masnurain-

waled sangat comel!!teringin jgk tp nama dah ditetapkan..cewahh...walaupun waled nye juga belum dikenalpasti..ehehe..

mesti bertuah la sape dpt jd waled akmu itu..amin.=)

nabilazahin said...

comel comel!!! :D (post yang kiut btw hihi)

Fareenz said...

hahaha....=)

 
design by suckmylolly.com