Pages

Friday, February 17, 2012

Starbucks Frappucino












haa..sedap kan?? frappucinos always been my favourite. saya memang suka ice blended. kalau pergi kedai mamak tu memang selalu la order ice blended durian belanda. yummy sangat. tapi tak tahan brain freeze tu. hikhik. boleh pecah otak la rasanya.

tapi frappucino i suka beli masa i sorang-sorang jalan rasa haus sekali dah jalan jauh-jauh penat nak singgah mana-mana sekali nampak starbucks sekali macam,"eh..starbucks!!come to mamah frappy!!". "dik, frappucino caramel satu, GRANDE!". ecewah, mentang-mentang masa study dulu amik French as second language berlagak gila nak sebut GRANDE. sebenarnya 'GRON' untuk lelaki, and 'GRON-DEY' untuk perempuan. or the other way round?hahahaha...pelupa yang amat walaupun dulu untuk 3 semester berturut-turut dapat A+. nampak sangat belajar untuk exam je. *facepalm*

anyway, dah dapat tu, siap balut dengan tissue starbucks free macam balut anak kucing, siap tabur koko/coklat tu atas cream tu.wahahahaha....gemok gemok. pastu jalan-jalan sensorang menapak sambil pegang starbucks, sedut-sedut like there's no tomorrow.

tapi tau tak, ape kesan lepas i minum frappy dengan GRANDE nyer? nausea and vomitting!!like seriously. pastu i akan jadi cranky and nak marah and semua benda i jadi tak suka.

caffeine dalam kopi, coke and macam-macam lagi adalah sejenis dadah atau stimulant drugs yang boleh stimulate alertness so kita sentiasa berjaga dan juga dia act as drug yang boleh reduce fatigue-ness so kita aktif je.

tapi i rasa, i ni tak boleh dah consume kopi/caffeine sebab effects dia, mak aihh...menyusahkan. selama i jadi student i tidur je lepas consume kopi so macam takde effect. effect dia hanyalah sakit kepala, mual-mual, dan muntah.

i dah buat experiment ke atas diri sendiri. bermacam-macam kopi i try, kopi kapal api, kopi janda, kopi radix, frappucino, dan lain-lain semua memberi effect yang sama. so i dah stop minum kopi. eleh...i bukan minum kopi sangat pun...hahahahaha...apehal nak stop minum kopi plak.hahahaha...

so siapa yang ada effects macam i, anggap jela biasa dan stop la from consuming any sorts of caffeine food stuff. unless u all dah kahwin and planning to have baby, go and check mana tau mengandung, maybe bukan effect caffeine. hahahaha....

3 Kata bijak pandai:

Seyn said...

Engaged. Dah kerja. On exercise routine. A little bit hectic.

Woo, macam-macam dah ketinggalan bila baca blog ni balik! I've been missing the blog sphere so long and these are all I got!

Wow!

Btw, hello balik! Lamanya tinggalkan dunia blog! ;)

fareenz said...

hectic tak sangat but it was hell of a ride!hahaha...
mane awk hilang??=)
lame sgt hilangnya...

ingatkan dah pergi overseas ke panjat bulan ke..tihiii..

welcome back jugak kt awak..;)

Anonymous said...

website cam bodoh. sakit mata baca teks putih atas background hitam. awak ni cacat penglihatan ke bodoh.

 
design by suckmylolly.com