Pages

Monday, February 13, 2012

Lost and Gain Weight

Okay. Berat dah turun 5...Errrrr bukan 5kgs, kalau 5kgs I mesti dah buat doa kenduri selamat, takpun terus ajak en tunang kahwin terus tanpa menghiraukan baju kahwin yang masih berjarum dan jahit jelujur. Sobs..-_- I turun 500gm bersamaan setengah kilo, nak jugak sebut setengah kilo kan sebab nampak lagi berat padahalllll?? Sama je cik kak. Fine..500gm agaknye sama berat dengan ayaq liuq dlm mulut kau, ape nye nak hirau.

Hirau jugak sebab naik penimbang jarum tu tak tunjuk garisan kecik2 antara 4 dengan 5. Wehuu..sonot nyee! -_- (senyum dengan muka terpaksa) kadar metabolism tak tau bape.

Oh btw, untuk pertama kali nya dalam hidup, okayla officially pertama kali, tapi sebenarnya kali kedua, tapi sebab yang first time to tak printed out,maka disqualified la rekod dia. So ini dah printed out,dah tunjuk kat investor aka encik tunang yang dicintai, pelaburan beliau menghasilkan ribuan ringgit, tanaman semuanya ranum dan cantik-cantik belaka. Hihihi..

Sebenarnya nak bagitau BMI I dah normal!!wuhuu..after almost 6months worked my fucking lazy ass out, I have reduced my weight and have my BMI back to normal from obesity. Obesity mak incik, malu jemah. Obesity 1st stage.

Setelah bersenam dengan secukup rasa ditambah dengan minum air masak menggunakan hos cuci kereta, yes proudly I am back to normal.

printed out body mass bg kat encik tunang suh dia baca. I have to reduce 1.4kgs untuk excellent BMI. Patutnya kertas tu masuk frame tp entah mane dah simpannya. Nampak sangat tak menghargai.

*masuk mood sedih bergenang air mata*

Ok,orang lain takkan tau ape yang kita dah lalui, to be at our place right now. Usaha dan doa adalah amat penting selain sokongan insan-insan yang dicintai. Orang boleh cakap, ala berlagaknya nye, riaknya, tapi orang tak tau betapa susahnya untuk dapat apa yang kita dapat. Tak kisahlah dari segi harta,ilmu, rupa,pangkat dan sebagainya.

Terima kasih yang tak terhingga kepada encik tunang kerana pelaburan die membuahkan hasil. Terima kasih keluarga sebab sentiasa ada dengan saya time susah dan senang.

Dengan ini saya berjanji untuk sentiasa berusaha dalam apa jua sekalipun.

*cakap sambil konon-konon pegang award*

Hahahahha..there's so much work to do. Tinggal lagi 2 bulan lebih jer. Extreme workout I must say. Sekarang ni demam. Kalau workout tu memang berpeluh macam masuk dalam kolam. Sebab nak kebah demam kot.

Tapi hari sabtu lepas encik tunang sabo diet I.

Breakfast: lempeng with mapple syrup
Lunch:butter rice dengan ayam masak merah
Snack: tutti frutti ice cream
Dinner: nasi lemak ayam berempah mali's
Supper: char kuey teow mali's

Ahad plak,

Breakfast : lempeng with mapple syrup
Lunch : nasi with ayam masak lemak cili padi and tauhu goreng sambal kicap
Dinner : sizzling lambchop and sup sayur

Okay. 500gm terus bertambah 5kg. Memang sabo betul!!

*terus pack2 baju g gym*


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

2 Kata bijak pandai:

shayra hint said...

healthy weight loss is less than 3kg a month :)

tapi haikel reduce 4 kg in a week,sbb ms tu berat dia 82kg, dia reduce nasik, mkn small portion n byk makan buah. next week tu terus gastric. hahahaha

Fareenz said...

bile plak haikel mok2 nie?steady je i tgk die??hikhik...=)

 
design by suckmylolly.com