Pages

Friday, February 24, 2012

24th February is My Birthday

haih...title tak menahan. taula hari ni birthday sendiri, nak jugak mention lagi.

so what's the difference between this year birthday, and previous year birthday? not much, cuma tahun ni lebih bermakna. in terms of macam-macam benda. first, i kenal lebih ramai kawan. so maka ramai la yang wish. wish as in NOT IN FACEBOOK, sms and call. tak ramai, tapi lebih ramai daripada tahun-tahun yang berikutnya. anyway, kawan kat facebook adalah genuine, samaada kenal dari sekolah, universiti, dari kerja, dan kawan kepada encik tunang. that's all. oh dengan lecturer. i memang TAK ADD orang yang i tak kenal, yang tak pernah berborak. itu bukan kawan, itu kenalan. kawan adalah someone yang kita boleh mintak tolong bila kita susah, dan kita boleh tolong dia, bila dia susah. that's what friends are for.

panjang mukadimah.

hadiah? well well well. let see. tadi kat office collegue bagi bunga dengan cake. bunga ros okay. happy sangat! encik tunang kejauhan maka tak celebrate pun dengan dia. tapi beliau dah cakap hari ahad ni dia balik KL dia nak pergi pickup hadiah. excited yang hamat ni. i prefer handbag. tapi since handbag dah dibeli untuk hantaran, tak dapat. bukan itu jer. handbag, perfume, makeup, ham etc etc dah pun encik tunang belikan untuk hantaran. so i took them as my gifts. last year masa birthday encik tunang, adalah sama tarikh dengan engagement kitorang.

during our engagement tu i bagi jam kat dia. jam fossil leather. sweet gila masa beli jam tu. jam tu pergi beli dengan ayah and adik dekat sunway pyramid. actually jam tu pilihan ayah. ayah pilih untuk bakal menantu. haihh cool gila my dad. swiped his card, there. anyway masa tu fossil takde paper beg kecik tu, dia bagi paper beg besar gedabak macam beli handbeg ribu-ribu tu. tapi masa bg kat encik tunang, bagi beg kecik, memang kitorang ada a few fossil nyer paper beg yang untuk jam tu. heh. happy gila dia.

and my last year birthday encik tunang bagi perfume Jadore by Christian Dior. bau dia ekslusif. tapi i jarang pakai dengan dia sebab dia suka lagi satu perfume Miracle by Lancome. itu pun memang favourite i.

anyway malam ni ada my birthday celebration dekat Subang, ke PJ entah tak tau lagi. ni dah siap bawak baju pergi opis ni. ha ha ha. jatuh kecundang la my diet. sobs sobs. sambil tu dengar nye nak buat bachelorette party. apa jadahnya bebudak ni.hikhik...

hrmm..tak sabar tunggu encik tunang balik. cepat la sikit. kerajaan malaysia ni kejam la hantar beliau time-time besday i. kalau time-time i nak beranak kena pergi jugak, i memang ketuk rumah najib malam-malam buta tuh.tihii..

Okay. harapan dan doa:

1. semoga saya menjadi insan yang lebih baik dari tahun sebelumnya.
2. oleh kerana ini adalah hari jadi terakhir sebagai seorang bujang, saya harap tahun depannya, saya dah jadi seorang isteri dan seorang ibu.
3. semoga kehidupan saya lebih sihat dan seimbang.
4. saya nak tukar kerja, untuk menambah pendapatan keluarga disamping tolong suami saya nanti menjaga keluarga.
5. saya nak jadi seorang yang baik. lebih positif dari semua segi.

Happy birthday kepada diri sendiri. I love you, myself. teeheee.... ;D

2 Kata bijak pandai:

Seyn said...

Happy birthday yo! :)

Fareenz said...

tq awak!!!!

 
design by suckmylolly.com