Pages

Monday, November 15, 2010

kedebushh!!

ok good. dah boleh sign in blog macam biasa. sangat wth.

hari ini macam jatuh ditimpa tangga, ditimpa batu bata dan sebagainya.

  1. sangat lapar. i ate only roti for breakfast and mihun goreng which i bought early in the morning and ate it at 1pm. dalam ofis dah macam mihun baru keluar peti ais okayy. malam ni tak rasa nak makan cos really not in the mood. tapi kenapa?
  2. not in the mood sebab tadi kena marah kat ofis. uwaaaa....it was my mistake and i admitted it. me wrongly calculated the amount and they already printed it and dah tunjuk kat BOD. siapa suruh diorang tak tulis percentage and all that. our job is to do the grading and data entry bukan kira, bukan juga bahagian account.see kan dah menyusahkan ramai pihak?but yeah, the blame was on me (sedih). tapi lepas tu bos beli cheese cake and choc cake yang super2 sedap (bukan act nak pujuk) tapi still i get carried away kena marah but i took it as a challenge and sumpah tak simpan dalam hati, but taula kan, this is my first time on job so...yeah, tengah nak keep it together. professionalism.
  3. putra lrt agak wth hari ini. nak masuk, box kad yang kita nak masukkan tu semua rosak kecuali satu je. bayangkan 1000 orang nak masukkan kad, tak ke penuh? masa nak balik pun macam tu jugak. passenger beratur kot sampai atas tangga. and lagi satu, pekerja rapid KL sangat rude. walaupun bukan i primary contact, tapi i pasti kalau dia tinggi suara kat pakcik tu, memang i nak sound die. dah tau job descripiton kau ada connection dengan people/human/ person, jangan nak rude sangatlah. kalau rasa dah tak boleh nak buat customer service, jadi zoo keeper ke ape.kalau my father diorang treat macam tu, sumpah i pegi lawan kat court.
  4. demam sebab bahagia sangat pergi dating hari itu. *senyum* tula orang cakap, jangan gembira2 sangat, nanti sedih.

hari isnin dah macam nie. nasib baik rabu cuti raya haji...*senyum*

<>

4 Kata bijak pandai:

ms.Teddy said...

sabar k..biasalah kan kerja mmg mcm tu..

hussy husna said...

haha...lm xnmpk ko...ko keje kt mne??convo nnt kita amek pic ramai2 k..kteorg nk pakai bju kurung time amek jbh,leh g huhahuha coz time convo xsmpt..huhuhu

Fareenz said...

ms teddy-

tu la tu. kene biasa la kan diri lepas ni..thanks!=)

Fareenz said...

husna-

jumaat mmg wajib pkai bj kurung tak masa amek jubah??hahaha...

ok bos!!nnti roger balik k..sila bwk camera, DSLR aku mcm biasa-panjangggggg cerite nyer..=)

 
design by suckmylolly.com