Pages

Thursday, March 15, 2012

50

lama gila tak update. patutlah berhabuk-habuk kat sini. bibik ni, kita cuti , dia pun nak cuti same. gaji jalan. bersihkan blog tak jugak. bibik bibik, memang nak kena hantar pulang indonesia nih. *berangan*

kasi update sikit pasal hal sendiri. kang esok dah tua, dah lupa perjalanan hidup yang penuh liku-liku nie. eceh..liku ke. liku la jugak. liku sangat. me and encik tunang lately ni suka bertelagah, orang kata makin dekat orang Islam nak mendirikan masjid, syaitan mula jalankan operasi meruntuhkan masjid. seram okay. bukan bertelagah apa, entahlah. ni emosi, banyak main dengan emosi. tapi Alhamdulilah, gaduh nyer tak lama. selalu over night je, esok pagi dapat bbm, "morning beautiful!" tak rasa memang pagi kau cantik dan sedingin salju lantas kira laju-laju lagi berapa hari nak kahwin. *gatal* pastu golek-golek atas katil sambil baca balik bbm text tadi pastu berangan pastu tengok jam dah pukul 7.30 memang kelam kabut cari towel dengan nak bukak heater lagi. penangan cinta punya pasal.tihii..

so far en tunang amat memahami. entah lah dia memahami atau dia dah malas nak layan. but when the memories striked back, memang rasa nak meletup jela. kena banyak baca doa dengan selawat ni, supaya hati tenang tak pikir bukan-bukan. we've been through so much kan sayang, i can't imagine of anything dah. penat sangat.

tempat kerja so far so good. letih sikit sebab everyday ada kelas. mengajar math pulak. lagi la. mengajar okay. nak sediakan paper work amat malas sekali. camne nak sambung belajar nie kan. lagipun im looking for a better job. bukan job sekarang tak best, but sometimes we need to get the hell out from our comfort zone, so that kita tau apa yang diri kita boleh buat.

about my progression of losing weight, pun okay. so far i tak buat extreme workout. starting april jela. lagi 15 hari. memang makan vege, soups and protein sahaja. extreme workout. weight lifting and all. tapi kan, i rasa i nak buat sekarang la. kita buang lagi 20. memang rupa rangka la kot.hahahaha *gelakkan diri sendiri* tapi apa kata kita buat. tengoklah camne. *sambil jeling burger kat sebelah*

so, there's a lot of things happened lately. good mostly. and i love every bit of it. haihh..tak sabar sangat dah nie...err...i mean to get a new job?hahaha...

2 Kata bijak pandai:

Seyn said...

Amboi, sweetnya "morning beautiful" tu! Hehee

Fareenz said...

hahahaha....

 
design by suckmylolly.com