Pages

Thursday, June 23, 2011

:Credit Card

Seminggu ni I will be late for home.kerja banyak gila, lagi-lagi audit nak visit. Tapi the best part is,haruslah boleh claim OT or elaun or ape-ape la yang you all panggil. Last visit I tolong, almost half of my salary okay dapat.memang kaya sikit la kan. Bayangkan *kalau gaji rm3000,maka bulan tu I dapat rm4500.heaven kan?

So anyway,bulan lepas I rasa I banyak shopping la,tiba-tiba tengok acc balance dah susut.ngapain?terus termati nafsu nak apply credit card.dulu-dulu masa tanya opinion encik bf (benda-benda serius kena tanye encik bf sebab beliau memang hebat dan sangat bijak dengan benda-benda serius macam ni,gf die pulak tak berapa nak bijak), maka beliau cakap, "syg jangan nak mengada-ngada.."

Apakah?kenapa beliau amat kejam sekali dengan terus tidak membenarkan cik gf dia yang baik lagi penyayang mengapply credit card!?apakah tak layak langsung cik gf dia untuk apply credit card itu?

Memang pun!!dasar perempuan tak sedar diri!kalau gaji 10k tiap bulan haruslah apply credit card!kete cabuk tu pun berhutang nak bayar,ade hati nak pakai credit card.
*cakap sambil cekak pinggang*

Maka dengan ini,saya cik gf kepada encik bf sudah sedar diri dengan keupayaan gaji sendiri,maka saya target lagi 3 tahun baru nak pakai credit card .boleh eh sayang?hish,die bukan baca pun.

Tapikan sayang, kalau you buat credit card and I supplementary holder lagi best!kira I ikot la cakap you tak pakai credit card.I nak jadi gf yang taat dan patuh.ciri-ciri isteri mithali ecewah..

Ps: syndrom-money-shortage..T_T
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

4 Kata bijak pandai:

SHE said...

she nak simpan duit byk2 dlm purse pon takut (sebab boleh habis dlm sekelip mata)hati gatal nak cc, tapi bila nak apply, takut dgn diri sendiri pun ada. so better not =P

mhh said...

erm...x yah apply...tggu dia offer...nmpk mcm kita dah established sket..

Fareenz said...

she- well done girl!!

haris- hahaha...mcm rupe org dh establish...bole berlakon nnti..

mhh said...

haha...bank tahu kot kita dah established ke tak...

klu dia ada offer mksdnyer dah establiseh la tuh....

 
design by suckmylolly.com